Cum să obții găzduire web gratuită

de

Din cauza vremurilor tulburi prin care trecem din punct de vedere financiar, multă lume caută acum servicii de găzduire web gratuite. Dacă și voi vă aflați într-o asemenea situație, iată ce ar trebui să faceți pentru a le putea obține.

Folosiți platforme de blogging gratuite și foarte cunoscute

Blogger și WordPress oferă servicii de găzduire gratuită pentru bloguri pentru toți utilizatorii care doresc să aibă unul. Este suficient să vă înscrieți și, în doar câteva minute, puteți avea propriul vostru blog pe internet, unde puteți publica articole și din care puteți chiar scoate niște bani (dacă doriți să explorați și partea profitabilă a blogging-ului, evident).

Avantajul utilizării serviciilor oferite de Blogger și WordPress este acela că blogurile pe care le aveți găzduite acolo vor fi mereu accesibile vizitatorilor, datorită faptului că serverele pe care sunt stocate sunt unele mari, puternice și în care puteți avea încredere că nu vor suferi un downtime foarte mare.

Căutați un sponsor

Unele companii de găzduire web oferă servicii de webhosting gratuite organizațiilor caritabile și siteurilor non-profit, ca o modalitate de a sprijini societatea și activitatea acestora. Alte companii sunt dispuse să ofere gratuități siteurilor care au un conținut de o foarte bună calitate și care respectă cerințele impuse de ele.

În alte situații, companiile de găzduire web vă vor permite să vă faceți un site prin intermediul lor pe care vi-l vor găzdui gratuit, dacă sunteți dispuși să păstrați pe el și reclamele lor. Deci, dacă nu aveți foarte mulți bani la îndemână pentru un site, încercați să găsiți un sponsor care să vă ajute!

Analizați serviciile oferite de furnizorul vostru de internet

În anumite cazuri, companiile care oferă servicii de internet pot acorda clienților lor, ca parte din pachetul pe care l-au achiziționat, și o adresă de e-mail sau spațiu de găzduire. Dacă și compania la care sunteți voi abonați are astfel de facilități, nu ezitați să vă interesați și să profitați de ele! Este bine să aflați informații despre cât spațiu de stocare aveți disponibil, dacă puteți folosi domenii cumpărate de la alte firme de webhosting sau ce lățime de bandă vi se alocă lunar.

Folosiți serviciile oferite de companiile de găzduire gratuită

În afară de Blogger și WordPress, pe care le-am amintit mai sus, mai sunt multe alte companii de găzduire web care oferă clienților lor și pachete de hosting gratuite. Acestea sunt utile nu numai în situația în care nu aveți suficienți bani pentru a plăti un pachet mai scump, ci și pentru a testa serviciile respectivei firme.

Unele companii nu dau și domenii gratuite cu pachetul pe care îl utilizați, de exemplu, de aceea este bine să știți ce anume primiți exact și ce nu, înainte de a vă face un cont la ele.