De Ce Sa Optati pentru Fronius?

de

 

Daca intentionati sa achizitionati un sistem de panouri fotovoltaice nu trebuie sa uitati ca veti avea nevoie si de servicii de instalare panouri fotovoltaice. Acest proces de instalare poate fi destul de dificil si este recomandat sa apelati la un specialist cu experienta. In functie de sistemul pe care l-ati ales, instalarea poate dura de la o zi pana la 30. Pentru un sistem fotovoltaic veti avea nevoie si de un invertor potrivit precum Fronius, care va asigura functionarea optima si in siguranta a sistemului.

Ce Trebuie Sa Stiti despre Procesul de Instalare Panouri Fotovoltaice?

Consumatorii care au cumparat un sistem solar vor trebui sa il si monteze. Inainte de a contacta o firma specializata in instalare, este bine sa va familiarizati cu urmatoarele aspecte:
• Consumul de energie electrica si termica al casei
• Prevederile si cerintele legale din Romania
• Sa va asigurati ca acoperisul casei d-voastra poate sustine sistemul pe care l-ati cumparat
• Sa stabiliti un buget pentru acest proces

Partea buna ca este firma de unde cumparati panourile fotovoltaice vi le poate si instala. Astfel, nu va mai trebui sa va bateti capul si veti simplifica acest proces. Specialistii in instalare panouri fotovoltaice vor obtine si aprobarile necesare atunci unde este cazul si va vor explica pasii care trebuie urmati pentru acest proces. In primul rand, se va gasi locatia potrivita pentru panouri. Tinand cont de faptul ca majoritatea consumatorilor au un spatiu limitat, aceste panouri se monteaza cel mai frecvent pe acoperis. In cazul in care aveti un teren intins, panourile pot fi montate si pe sol.

Un alt aspect important este legat de accesul la soare; panourile au nevoie de acces direct la soare si nu trebuie montate in apropierea copacilor sau a unor cladiri care le pot umbri. Panourile trebuie sa fie orientate catre sud. Odata ce ati discutat aceste aspecte va trebui sa va hotarati asupra monturii potrivite pentru panouri; rolul acesteia este sa asigure o instalare optima si sa le protejeze de vant si alte conditii meteo nevaforabile. Dupa ce sistemul este instalat, trebuie calculat unghiul in care se reflecta lumina. Cel mai frecvent mod de instalare este pe acoperis deoarece nu ia din spatiul disponibil in curte, protejeaza sistemul de copii, animale, etc si beneficiaza de cea mai multa energie solara.

Cum Sa Alegeti Cel Mai Bun Invertor Fronius?

Daca aveti nevoie de un invertor, cel mai bine este sa optati pentru Fronius pentru a evita surprizele neplacute. Acesta protejeaza sistemul de supratensiune si trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte pentru a gasi invertorul potrivit. Primul lucru asupra caruia va trebui sa va hotarati este daca doriti un invertor on- grid sau off-grid; cel on-grid nu are baterie solara si poate opri sistemul solar in cazul unor pene de curent, fiind o alegere ideala pentru a gestiona energia produsa de sistemul fotovoltaic. Cele off-grid functioneaza in mod independent.

Mergand mai departe, trebuie sa va asigurati ca invertorul Fronius pentru care optati are o baterie corespunzatoare. De aceea, va trebui sa alegeti un acumulator potrivit. Alte aspecte pe care nu trebuie sa le ignorati atunci cand sunteti in cautarea unui invertor care sa functioneze eficient cat mai mult timp sunt:
Impermeabilitatea – daca invertorul va fi montat in afara locuintei, va fi supus conditiilor meteo. De aceea trebuie sa aiba o carcasa de calitate superiora, impermeabila.
Sistemul de racire – acesta are rolul de a evita supraincalzirea.
Afisajul – trebuie sa stiti daca invertorul este pornit, oprit sau pe stand by. Displayurile digitale sunt foarte populare deoarece afiseaza mai multe informatii.
• Garantia – un invertor nu are o durata de viata la fel de lunga ca cea a panourilor solare si de aceea va trebui inlocuit dupa un timp; de obicei garantia pentru acestea este de maxim zece ani.

In ceea ce priveste alegerea invertorului potrivit pentru d-voastra, este bine de stiut ca Fronius va pune la dispozitie o gama larga de produse inovatoare de cea mai buna calitate. De aceea, nu va trebui sa faceti nici un compromis atunci cand optati pentru aceasta marca.

Ce Sa Intrebati inainte de Instalare Panouri Fotovoltaice?

Instalarea unui sistem fotovoltaic este influentata de mai multe aspecte printre care pozitionarea casei, orientarea acoperisului, suprafata si inclinatia acestuia si necesarul energetic al casei. De aceea, nu trebuie sa ezitati sa puneti intrebari atunci cand contactati o firma specializata in instalare panouri fotovoltaice. Cele mai frecvente intrebari sunt:
• Pot inlocui incalzirea traditionala daca am panouri fotovoltaice? Desi este putin probabil sa nu mai aveti nevoie de utilitati de la furnizori, cert este ca costurile aferente utilitatilor vor fi reduse semnificativ.
• Ce cantitate de apa incalzeste un panou? Cantitatea de apa incalzita difera in functie de capacitatea rezervorului utilizat.
• Sistemul fotovoltaic functioneaza si iarna? Da, acestea absorb radiatii indiferent de conditiile meteo.
• In cat timp se va amortiza investitia? Va puteti recupera investitia undeva intre 3 si 5 ani.
• Ce factori pot deteriora un sistem? Factorii naturali precum conditiile meteo nevaforabile pot afecta cel mai mult panourile, conditii precum grindina, vant puternic. Un alt factor de risc este murdaria; de aceea este recomandat ca panourile sa fie curatate in mod regulat.
• Panoul fotovoltaic functioneaza in cazul unei pene de curent? Daca este o pana de curent, panoul solar nu va mai avea alimentare.
• Ce referinte imi puteti oferi?
• Ce garantie imi puneti la dispozitie?

Cam acestea sunt intrebarile pe care ar trebui sa le puneti atunci cand angajati o firma specializata in instalare panouri fotovoltaice. De asemenea, nu trebuie sa uitati de invertorul Fronius si de alegerea tipul potrivit care sa satisfaca cerintele d-voastra. Pe scurt, cu cat stiti mai multe despre panouri, instalarea acestora, invertoare, etc. cu atat va va fi mai usor sa luati cele mai bune decizii. De aceea, este ideal sa angajati o firma care va va ghida pe parcursul acestui proces si va va ajuta sa luati cea mai buna decizie, una de care veti fi multumiti si acum si mai tarziu.