Trei beneficii ale implanturilor dentare

de

Sănătatea dinților tăi este o garanție exclusivă a calității vieții, deoarece doar cu dinți sănătoși poți să te alimentezi, să guști diferite mâncăruri delicioase din colțuri diferite ale lumii, să muști din fructe suculente și să resimți plăcerea unui zâmbet sincer adresat celor mai dragi persoane din viața ta.

Uneori, însă, din varii motive, putem să ne pierdem anumiți dinți, fie că este vorba de accidente mecanice sau cauze organice, precum e paradontoza sau cariile în stadiu avansat. În aceste situații, o soluție fiabilă și accesibilă oricui rămâne a fi un implant dentar realizat corespunzător. Care sunt cele trei beneficii exprese ale implanturilor dentare? Află de la echipa de specialiști Topaltdent, în rândurile ce urmează.

1.    Îți salvează masticația și evită pierderea osoasă

Lipsa unor dinți poate să te afecteze vizual, dar să nu încurce masticației, pe când alții, precum sunt molarii, poate să îți devieze considerabil funcționarea maxilarului, iar pe termen lung chiar să provoace o pierdere osoasă masivă, deoarece lipsește rădăcina dintelui. Implantul dentar permite păstrarea intactă a osului și stimularea acestuia, preluând practic funcțiile rădăcinii dentare.

În plus, pe termen lung, dacă inserezi implantul dentar, s-ar putea să eviți devierea dinților și necesitatea de a purta un aparat dentar costisitor.

2.    Îți păstrează structura facială, ceea ce e un element vizual important

Cei mai mulți pacienți apelează la implanturile dentare mai ales din motive de aspect, deoarece se simt complexați sau frustrați de schimbările pe care le suportă fața, în lipsa unor dinți.

Atunci când lipsește un anume dinte (cel mai ilustrativ exemplu sunt iarăși molarii), obrazul începe să se retragă spre interior, ceea ce schimbă considerabil fiziognomia. Se cuvine să precizăm că deteriorarea maxilarului, din cauza lipsei unor dinți, poate la fel să deterioreze aspectul facial.

3.    Implanturile dentare fac posibilă protezarea fixă

Pierderea majorității dinților de pe o arcadă necesită o abordare deosebită, mai degrabă decât implanturi solitare se recomandă protezarea fixă.  De ce ar fi această opțiune de tratament superioară protezelor mobilizabile, de exemplu? Simplu – o proteză dentară fixă pe implanturi este complet ancorată și susținută de implanturi dentare, putând fi decimentată sau deșurubată doar de medicul specialist pentru igienizarea periodică. Ea este stabilă, nu se mișcă în procesul de vorbire sau la masticație – exact ca dinții naturali.

Vestea bună este că evoluția metodelor de lucru în implantologie oferă posibilitatea unui tratament mai rapid și mai puțin costisitor, printr-un număr mai mic de implanturi necesar pentru protezarea fixă. All On 4, de exemplu, este o tehnică de implantare dentară în care setul inferior de dinți sunt înlocuiți cu doar patru implanturi. Aceste patru implanturi acționează ca un mecanism de susținere pentru plasarea unui nou set de dinți fixați.

Mai mult decât atât, nu trebuie să te sperie perspectiva unui tratament îndelungat, pentru că există soluții și pentru acest aspect. De exemplu, conceptul Fast and fix reprezintă sisteme de implanturi moderne, care permit ca pacientul să se bucure de o dantură nouă și completă în termen minim – chiar și într-o singură zi. Implantul dentar fast and fixed permite folosirea a 4 implanturi la mandibulă și 6 la maxilar, comparativ cu soluțiile clasice, unde erau necesare între 8 și 10 implanturi pe fiecare arcadă. În mai puțin de o zi, pacientul primește dinți fixați, stabili, perfect funcționali, cu care poate mânca, râde, vorbi fără disconfort. Fast&fixed este un tratament revoluționar pentru pacienții care trebuie să își refacă întreaga dantură, iar cel mai mare avantaj îl constituie protezarea fixă imediată.

Ai probleme dentare grave? Îți lipsește un dinte sau mai mulți, dar încă simți anumite incertitudini față de decizia de a avea un implant dentar? E timpul să te lași pe mâini bune. Clinica Topaltdent este gata să îți furnizeze un diagnostic, un tratament și o procedură de implantologie dentară, astfel încât să îți redea zâmbetul la care visezi.

Topaltdent – un zâmbet sănătos pentru fiecare!