Trei beneficii ale implanturilor dentare

de

S─ân─âtatea din╚Ťilor t─âi este o garan╚Ťie exclusiv─â a calit─â╚Ťii vie╚Ťii, deoarece doar cu din╚Ťi s─ân─âto╚Öi po╚Ťi s─â te alimentezi, s─â gu╚Öti diferite m├ónc─âruri delicioase din col╚Ťuri diferite ale lumii, s─â mu╚Öti din fructe suculente ╚Öi s─â resim╚Ťi pl─âcerea unui z├ómbet sincer adresat celor mai dragi persoane din via╚Ťa ta.

Uneori, ├«ns─â, din varii motive, putem s─â ne pierdem anumi╚Ťi din╚Ťi, fie c─â este vorba de accidente mecanice sau cauze organice, precum e paradontoza sau cariile ├«n stadiu avansat. ├Än aceste situa╚Ťii, o solu╚Ťie fiabil─â ╚Öi accesibil─â oricui r─âm├óne a fi un implant dentar realizat corespunz─âtor. Care sunt cele trei beneficii exprese ale implanturilor dentare? Afl─â de la echipa de speciali╚Öti Topaltdent, ├«n r├óndurile ce urmeaz─â.

1.┬á┬á┬á ├Ä╚Ťi salveaz─â mastica╚Ťia ╚Öi evit─â pierderea osoas─â

Lipsa unor din╚Ťi poate s─â te afecteze vizual, dar s─â nu ├«ncurce mastica╚Ťiei, pe c├ónd al╚Ťii, precum sunt molarii, poate s─â ├«╚Ťi devieze considerabil func╚Ťionarea maxilarului, iar pe termen lung chiar s─â provoace o pierdere osoas─â masiv─â, deoarece lipse╚Öte r─âd─âcina dintelui. Implantul dentar permite p─âstrarea intact─â a osului ╚Öi stimularea acestuia, prelu├ónd practic func╚Ťiile r─âd─âcinii dentare.

├Än plus, pe termen lung, dac─â inserezi implantul dentar, s-ar putea s─â evi╚Ťi devierea din╚Ťilor ╚Öi necesitatea de a purta un aparat dentar costisitor.

2.┬á┬á┬á ├Ä╚Ťi p─âstreaz─â structura facial─â, ceea ce e un element vizual important

Cei mai mul╚Ťi pacien╚Ťi apeleaz─â la implanturile dentare mai ales din motive de aspect, deoarece se simt complexa╚Ťi sau frustra╚Ťi de schimb─ârile pe care le suport─â fa╚Ťa, ├«n lipsa unor din╚Ťi.

Atunci c├ónd lipse╚Öte un anume dinte (cel mai ilustrativ exemplu sunt iar─â╚Öi molarii), obrazul ├«ncepe s─â se retrag─â spre interior, ceea ce schimb─â considerabil fiziognomia. Se cuvine s─â preciz─âm c─â deteriorarea maxilarului, din cauza lipsei unor din╚Ťi, poate la fel s─â deterioreze aspectul facial.

3.    Implanturile dentare fac posibilă protezarea fixă

Pierderea majorit─â╚Ťii din╚Ťilor de pe o arcad─â necesit─â o abordare deosebit─â, mai degrab─â dec├ót implanturi solitare se recomand─â protezarea fix─â.┬á De ce ar fi aceast─â op╚Ťiune de tratament superioar─â protezelor mobilizabile, de exemplu? Simplu – o protez─â dentar─â fix─â pe implanturi este complet ancorat─â ╚Öi sus╚Ťinut─â de implanturi dentare, put├ónd fi decimentat─â sau de╚Öurubat─â doar de medicul specialist pentru igienizarea periodic─â. Ea este stabil─â, nu se mi╚Öc─â ├«n procesul de vorbire sau la mastica╚Ťie – exact ca din╚Ťii naturali.

Vestea bun─â este c─â evolu╚Ťia metodelor de lucru ├«n implantologie ofer─â posibilitatea unui tratament mai rapid ╚Öi mai pu╚Ťin costisitor, printr-un num─âr mai mic de implanturi necesar pentru protezarea fix─â. All On 4, de exemplu, este o tehnic─â de implantare dentar─â ├«n care setul inferior de din╚Ťi sunt ├«nlocui╚Ťi cu doar patru implanturi. Aceste patru implanturi ac╚Ťioneaz─â ca un mecanism de sus╚Ťinere pentru plasarea unui nou set de din╚Ťi fixa╚Ťi.

Mai mult dec├ót at├ót, nu trebuie s─â te sperie perspectiva unui tratament ├«ndelungat, pentru c─â exist─â solu╚Ťii ╚Öi pentru acest aspect. De exemplu, conceptul Fast and fix reprezint─â sisteme de implanturi moderne, care permit ca pacientul s─â se bucure de o dantur─â nou─â ╚Öi complet─â ├«n termen minim – chiar ╚Öi ├«ntr-o singur─â zi. Implantul dentar fast and fixed permite folosirea a 4 implanturi la mandibul─â ╚Öi 6 la maxilar, comparativ cu solu╚Ťiile clasice, unde erau necesare ├«ntre 8 ╚Öi 10 implanturi pe fiecare arcad─â. ├Än mai pu╚Ťin de o zi, pacientul prime╚Öte din╚Ťi fixa╚Ťi, stabili, perfect func╚Ťionali, cu care poate m├ónca, r├óde, vorbi f─âr─â disconfort. Fast&fixed este un tratament revolu╚Ťionar pentru pacien╚Ťii care trebuie s─â ├«╚Öi refac─â ├«ntreaga dantur─â, iar cel mai mare avantaj ├«l constituie protezarea fix─â imediat─â.

Ai probleme dentare grave? ├Ä╚Ťi lipse╚Öte un dinte sau mai mul╚Ťi, dar ├«nc─â sim╚Ťi anumite incertitudini fa╚Ť─â de decizia de a avea un implant dentar? E timpul s─â te la╚Öi pe m├óini bune. Clinica Topaltdent este gata s─â ├«╚Ťi furnizeze un diagnostic, un tratament ╚Öi o procedur─â de implantologie dentar─â, astfel ├«nc├ót s─â ├«╚Ťi redea z├ómbetul la care visezi.

Topaltdent – un z├ómbet s─ân─âtos pentru fiecare!