Despre montarea parchetului

de

Multe persoane considera ca parchetul masiv inplica in mod automat si proceduri laborioase de montaj precum si finisare si costuri mari de la cumparare si pana la intretinere.

Un parchet bine montat este mai durabil si va recomandam c ainca de la inceut sa alegeti produse si servicii cu un raport calitate pret avantajos.

Pentru a va bucua din plin de toate calitatile pe care le are o podea se recomanda sa tineti cont si de tipul de parchet care se va monta in casa inca de la inceput.

Se considera ca toate podelele care au unrmatoarele calitati: capacitate de izolare termica si fonica, rezisteta la uzura, durabilitatea in timp si intretinerea foarte usoara.

Parchetul confectionat din lemn masiv va ofera o izolare termica buna si la aceasta contribuie si grosimea mai mare comparativ cu alte variante.

Pentru ca se livreaza fara lac se poate finisa cu bait daca se vrea schimbarea culorii sau cu lac si ulei.

Parchetul stratificat se va livra gata finisat si dispunerea perpendiculara a lamelelor nu ii permit sa se modifice in timp motiv pentru care este ideal in sistemele de incalzire prin podea. Dupa caiva ani de utilizare se poate slefui din nou stratul de uzura si se poate lacui. Rezistenta la uzura este similara cu cea a aprchetului masic. Prin comparatie cu parchetul din lemn masiv parchetul stratificat are o durata redusa de viata din cauza stratului de uzura.

Montajul parchetului masiv nu implica doar lipirea cu adeziv si se recomanda sa se tina cont si de stratul suport ce trebuie sa fie dur, sapa trebuie sa fie profesionala si umiditatea de cel mult 2%.

In constructiile noi parchetul confectionat din lemn masiv se instaleaza la sfarsit. Orice lucrare ce implica apa si umezeala trebuie sa se incheie inainte e a instala parchetul. Sistemele de incalzire si de aerisire trebuie sa fie in intregime operative, mentinand si o temperatura constanta in incapere.

Parchetul nu va fi adus pana cand cladirea nu e terminata  si toate lucrarile din ciment, var si tencuiala dar si din alte amteriale este perfect uscata. Tencuiala si betonul se usuca bine si trebuie sa fie de cel putin 90 de zile pentru a putea fi evitate daunele provocate de umezeala. Parchetul va ajunge la destinatie cu minim 72 de ore inainte de a fi instalat. Cutiile nu vor fi deschise pana cand nu se face instalarea. Parchetul se depoziteaza in locuri uscate. Nu se pune in picioare si nu se pune direct pe beton sau pe peretii exteriori. Cutiile se pun in zone in care umiditatea este mai mica de 60%.