Echipamentele medicale – o nevoie sau o urgenta?

de

Vom incepe acest articol printr-o intrebare simpla: „Este nevoie de echipamente medicale in spitalele din Romania, sau este o nevoie urgenta de aceste echipamente medicale?”

Raspunsul este paradoxal, mult mai simplu decat intrebarea in sine. Raspunsul este: „Urgent, este o nevoie urgenta de echipamente medicale in spatiul medical romanesc”

In randurile de mai jos, vom incerca in primul rand sa va explicam ce sunt echipamentele medicale si de ce romanii au atat de mare nevoie de ele, vom incerca sa intelegem de ce nu reusesc sa fie achizitionate de statul roman si nu in ultimul rand, vom incerca sa nu ne punem intrebarea: „De ce sa merg la un spital de stat, in detrimentul unui spital privat?”

Ce sunt echipamentele medicale si de ce e atat de mare nevoie de ele in spitalele din Romania

Pentru a fi mai usor de inteles de toata lumea, va vom explica in termeni cat mai simpli, ce inseamna un spital dotat cu echipamente medicale de noua generatie si care sunt beneficiile acestora.

Un EKG modern, ii poate arata medicului tau, pana la de 20 de ori mai multe informatii decat un echipament medical vechi, echipament medical care iti garantam ca exista in majoritatea spitalelor din Romania.

Un aparat RMN, detecteaza cu o acuratete de pana la 70% mai mare, leziuni ale corpului nostru, fata de un aparat RMN de o generatie trecuta. Pe langa asta, iradierea intr-un RMN, un echipament medical care nu exista in multe spitale din tara, este inzecit mai mica decat daca ai face o radiografie la mana.

Anual, mii si mii de romani, mor din cauza lipsei acestor echipamente medicale moderne. Costurile de achiziteie ale acestor echipamente medicale, nu sunt mici, insa cand ne gandim ca in clinicile private ele sunt nelipsite, ne punem si noi intrebari, de ce statul roman nu este in stare sa sa negociezie niste contracte benefice pe termen lung, contracte de leasing cu aceste firme de echipamente medicale care sunt deschise catre astfel de negocieri.

Nevoia de echipamente medicale nu se invarte doar in jurul produselor din categoria de radiologie, cat si in categoria de ecografie, analiza si laborator.

In acest momenet distribuitorii de echipamente medicale din Romania detin analizoare de hematologie, biochimie sau chemiluminiscenta, capabile sa analizeze probleme in mai putin de 1 minut si sa ofere informatii despre mai bine de 60 de parametrii. Cu un asfel de analizor cazurile de urgenta vor fi preluate mult mai repede, iar rata de vindecare al pacientului poate creste considerabil, pentru ca pana la urma diferenta in astfel de cazuri poate fi facuta chiar si de cateva secunde.