Esti entry-level intr-un domeniu nou? Afla cum sa te apropii de noii tai colegi!

de

Nu este o exagerare sa spunem ca petrecem mai multe ore alaturi de colegele noastre decat oricine altcineva pe parcursul saptamanii de lucru, inclusiv familia noastra.

Din acest motiv, este bine sa va placa oamenii care va inconjoara si este minunat atunci cand primesti o rasplata pentru efortul de a va apropia de acestea.

Este neplacut sa-ti petreci atat de multe ore cu oameni care nu-ti plac. Nu le poti forta pe colegele tale sa se schimbe, dar poti creste factorul tau de viabilitate.

Ne plac oamenii care ne fac sa ne simtim bine cu noi insine si asta creeaza o schimbare in modul in care reactioneaza cu tine. Si nu numai ca va va creste viabilitatea, ci veti imbunatati relatiile colegiale.

Fa ceea ce spui atunci cand spui ca o vei face

Cand va mentineti pozitia, faceti viata colegilor mai usoara si mai putin stresanta. Daca pot conta pe tine, le dai un sentiment de usurare.

Colega ta te-a rugat sa o ajuti cu machiajul sau a apelat la tine pentru a-i face o sugestie cu privire la o rochie? Fii acolo, implica-te si te vei face imediat placuta in randul noilor tale colege!

Este bine sa ai un interes pentru fiecare in parte

Nu, nu in acel sens infiorator, care se invecineaza cu indiscretia. Fii deschisa, saluta si intreaba-ti colegele cum si-au petrecut noaptea sau cum le-a fost tura, daca au lucrat de noapte. Totul sta in detalii, iar detaliile fac diferenta!

Stabiliti un set de intrebari pe care sa-l adresati colegilor atunci cand acestia discuta ceva, vor fi surprinsi ca ati retinut lucrurile importante pentru ei. Toti isi vor da seama ca esti o persoana implicata si ca se pot baza pe atentia ta!

Integritatea conteaza intrun colectiv

Nu toata lumea se simte increzatoare 100% de la inceput. Daca simtiti ca cineva nu va acorda suficienta atentie, puteti sa faceti anumite lucruri care ii sporesc increderea in tine.

Pentru a te face placut intr-un anumit loc, trebuie sa dobadesti maniere bune. Desi unii oameni par sa fi fost nascuti cu acest fler, acesta poate fi invatat. Odata ce sporiti aceasta trasatura, veti fi uimiti de modul in care ii simti pe oameni.

Permiterea altcuiva sa-si spuna povestea

Conversatia este un schimb de povesti. Fiecare dintre ei asteapta pana ce se termina cealalta si apoi incepe sa-si relateze povestea.

Persoanele care le permit altora sa vorbeasca fara a-si spune propria poveste sunt in general considerate ca fiind cei mai buni vorbitori.

Dificultatea celor mai multi oameni este sa se opreasca din a interpune propriile lor ganduri, idei si povestiri in timpul conversatiei. Cand va urmariti ego-ul, conversatia nu este despre voi. Esti pur si simplu acolo pentru a le auzi povestea lor.

Nu monopolizati lumina reflectoarelor

Daca ati avut parte de ajutor de-a lungul drumului, faceti-va timp sa recunoasteti public persoanele care v-au ajutat.

Este in regula sa va retrageti in propriul colt si, uneori, trebuie sa fiti cel mai bun purtator de cuvant, dar aveti grija sa nu monopolizati lumina reflectoarelor.

Amintirea numelor

Unele lucruri sunt prea simple. Nu trebuie sa complicam lucrurile. Nu exista nicio modalitate mai usoara de a construi fiabilitatea decat prin amintirea numelor.

Acest gest mic si puternic ii face pe oameni sa se simta respectati. Oamenii prefera sa-si auda numele. Foloseste-te de aceasta informatie!

In ciuda acestor actiuni, vor exista oameni care nu va vor simpatiza. Nu veti castiga intotdeauna respectul sau aprecierea tuturor colegelor.

Cateva gesturi mici fata de colegi va vor ajuta mult atunci cand va schimbati cariera, mediul de lucru si, implicit, colegele alaturi de care petreceti cel mai mult timp in cursul unei saptamani, uneori si weekend-uri.