Îngrijirea unei canapele din piele

de

Achiziționarea unei canapele din piele și aducerea ei acasă, în sufragerie, nu este un proces încheiat odată cu plasarea acesteia în locul preferat. Aspectul general al încăperii în care este pus orice obiect de mobilier, este direct influențat de starea lui. Dacă mobila arată bine și este întreținută corectă, atunci și camera va fi mult mai plăcută.

Din acest motiv, este important să acordăm atenție îngrijirii vitrinelor, a fotoliilor sau a canapelelor din piele pe care le avem puse într-o anumită încăpere din casa noastră. Pentru că, dacă le întreținem corespunzător, ele vor fi la fel de aspectuoase și peste ani. Deși canapelele din piele sunt recunoscute pentru durabilitatea lor, trebuie să nu le ignorăm și să le oferim tratamentul pe care îl merită, din când în când, pentru a ne asigura că vor rezista cât mai mult în timp.

Sfaturi

1. Pentru a ști exact cum se întreține o canapea de piele, citiți întotdeauna instrucțiunile de utilizare care v-au fost furnizate de către producător/vânzător, și respectați-le întocmai!

2. După câteva săptămâni de la achiziționarea unei canapele din piele, dacă s-a depus un strat de praf, acesta se va curăța ușor cu o cârpă uscată, pentru a reda strălucirea materialului.

3. Nu se vor utiliza niciodată substanțe chimice sau agenți de curățare cu acțiune agresivă, care pot deteriora pielea! Dacă vreți să spălați sau să curățați o canapea de acest fel, folosiți numai produse special concepute pentru mobilierul din piele!

4. Canapeaua nu se va poziționa într-un loc din încăpere unde poate fi expusă permanent razelor solare. În timp, materialul se crapă.

5. Se curăță imediat orice lichid s-a vărsat pe ea, altfel materialul se pătează.

6. Diferitele tipuri de pete necesită măsuri de înlăturare diferite. Dacă s-a vărsat cerneală pe o canapea de piele, se va folosi un bețișor de urechi și izopropanol pentru a se îndepărta pata. După eliminarea ei, se va usca zona respectivă cu un feon, setat la intensitate mică. Pentru petele de grăsime, curățarea se face cu o simplă cârpă uscată (fără nici un pic de apă caldă sau fierbinte!).