Îngrijirea unei canapele din piele

de

Achizi╚Ťionarea unei canapele din piele ╚Öi aducerea ei acas─â, ├«n sufragerie, nu este un proces ├«ncheiat odat─â cu plasarea acesteia ├«n locul preferat. Aspectul general al ├«nc─âperii ├«n care este pus orice obiect de mobilier, este direct influen╚Ťat de starea lui. Dac─â mobila arat─â bine ╚Öi este ├«ntre╚Ťinut─â corect─â, atunci ╚Öi camera va fi mult mai pl─âcut─â.

Din acest motiv, este important s─â acord─âm aten╚Ťie ├«ngrijirii vitrinelor, a fotoliilor sau a canapelelor din piele pe care le avem puse ├«ntr-o anumit─â ├«nc─âpere din casa noastr─â. Pentru c─â, dac─â le ├«ntre╚Ťinem corespunz─âtor, ele vor fi la fel de aspectuoase ╚Öi peste ani. De╚Öi canapelele din piele sunt recunoscute pentru durabilitatea lor, trebuie s─â nu le ignor─âm ╚Öi s─â le oferim tratamentul pe care ├«l merit─â, din c├ónd ├«n c├ónd, pentru a ne asigura c─â vor rezista c├ót mai mult ├«n timp.

Sfaturi

1. Pentru a ╚Öti exact cum se ├«ntre╚Ťine o canapea de piele, citi╚Ťi ├«ntotdeauna instruc╚Ťiunile de utilizare care v-au fost furnizate de c─âtre produc─âtor/v├ónz─âtor, ╚Öi respecta╚Ťi-le ├«ntocmai!

2. Dup─â c├óteva s─âpt─âm├óni de la achizi╚Ťionarea unei canapele din piele, dac─â s-a depus un strat de praf, acesta se va cur─â╚Ťa u╚Öor cu o c├órp─â uscat─â, pentru a reda str─âlucirea materialului.

3. Nu se vor utiliza niciodat─â substan╚Ťe chimice sau agen╚Ťi de cur─â╚Ťare cu ac╚Ťiune agresiv─â, care pot deteriora pielea! Dac─â vre╚Ťi s─â sp─âla╚Ťi sau s─â cur─â╚Ťa╚Ťi o canapea de acest fel, folosi╚Ťi numai produse special concepute pentru mobilierul din piele!

4. Canapeaua nu se va pozi╚Ťiona ├«ntr-un loc din ├«nc─âpere unde poate fi expus─â permanent razelor solare. ├Än timp, materialul se crap─â.

5. Se cur─â╚Ť─â imediat orice lichid s-a v─ârsat pe ea, altfel materialul se p─âteaz─â.

6. Diferitele tipuri de pete necesit─â m─âsuri de ├«nl─âturare diferite. Dac─â s-a v─ârsat cerneal─â pe o canapea de piele, se va folosi un be╚Ťi╚Öor de urechi ╚Öi izopropanol pentru a se ├«ndep─ârta pata. Dup─â eliminarea ei, se va usca zona respectiv─â cu un feon, setat la intensitate mic─â. Pentru petele de gr─âsime, cur─â╚Ťarea se face cu o simpl─â c├órp─â uscat─â (f─âr─â nici un pic de ap─â cald─â sau fierbinte!).