Lotus C-01

de

Da aţi citit bine. Vă prezentăm prima mototcicletă din istorie care poarta numele celebrei firme britanice producătoare de maşini. Însa numele este singurul lucru care leagă frumoasa motocicletă Lotus C-01 de producătorul de vehicule britanic, devenit celebru în special datorită implicării sale in sporturile cu motor, cum ar fi competiţia de Formula 1, în campionatul de anduranţa FIA World Endurance Championship, campionatul german de turisme DTM, precum şi impicarea în campionate pentru formule inferioare.

Lotus C-01 este rezultatul a doi ani de muncă şi al colaborării dintre compania germană Kodewa, care a primit o licenţă de a folosi numele Lotus şi care se ocupă si de partea de competiţii în care este implicat Lotus, designer-ul Daniel Simon, fost designer Bugatti şi creatorul unor celebre vehicule apărute în filme celebre de la Hollzwood precum “Lightcycle” din filmul “ Tron legacy” şi “ Bubleship” folosit de Tom Cruise în filmul sci-fi “ Oblivion”. De asemenea germanul este responsabil şi pentru designul negru-auriu al maşinii de curse Lotus LMP2.

Lotus C-01 este propulsată de un motor V-twin cu o capacitate de 1.2 litri şi care dezvoltă o putere de 200 de cai, care alături de şasiul realizat din fibră de carbon, titaniu şi oţel folosit  în industria  aerospaţiala, promite să ofere senzaţii de neuitat proprietarului.

Din păcate nu vor fi produse decât 100 de motociclete, astfel că nu toti pasionaţii pe doua roţi se vor putea bucura de frumoasa motocicletă.

Dezvoltarea, producţia şi asamblarea motocicletei Lotus C-01 va fi realizată de către Grupul Holzer, care a acumulat o vastă experienţă în motorsportul professional, în ultimii ani Holzer implementând cu success mai multe proicte printre care se numără campionatul german de turisme DTM, raliul german şi Formula 1.

Idea realizării motocicletei Lotus C-01 a pornit de la Dr. Colin Kolles de la Kodewa care atunci când vorbeşte despre proiect spune : “ Am dorit să creăm o motocicletă care nu este doar excelentă la condus, ci reprezintă si o piesă de artă în mişcare”

Günther Holzer, CEO al Holzer Group spune:” Am fost unul dintre primii oameni care au condus-o şi trebuie să spun că am fost foarte impresionat. Împreună am găsit acel echilibru delicat între puterea brută şi agresivă şi o manevrabilitate care îţi taie respiraţia. Echipa a creat un lucru foarte special, arată incredibil, sună fantastic, dar mai presus de toate ţinuta de drum este senzaţională. Sunt foarte fericit”.

Iar designerul Daniel Simon spune: “ Procesul de a crea C-01 a fost o muncă din dragoste, au fost mute provocări, asigurându-ne că motocicleta nu doar atinge simţurile vizuale prin amestecul parca desprins din timp al clasicului appeal si execuţia modernă, dar şi să fie sigură şi ergonomică au fost foarte importante pentru mine”.

Galerie Foto :

[envira-gallery id=”28270″]

Sursa galerie foto: Lotus Motorcicles