Parchet stejar in bucatarie? De ce nu?

de

Lemnul este un material mai mult decat comun pentru podele in zilele noastre, iar numeroasele tipuri de lemn din care puteti alege cand vine vorba de podele va pot pune uneori in dificultate.

In acest sens, un parchet stejar spre exemplu poate fi una dintre optiuni, insa in aceeasi ordine de idei va veni si intrebarea de unde sa utilizati diversele tipuri de podele din diferite feluri de lemn.

Cand hotarati asupra utilizarii de parchet stejar e bine de stiut ca acesta poate fi folosit in diverse incaperi, prezinta o serie de avantaje care pentru majoritatea persoanelor sunt chiar decisive in hotararea de a utiliza parchet din lemn natural in sine si in plus este si foarte aspectuos, deci optiunea unui  parchet stejar este in final una foarte populara.

Unde puteti utiliza parchet stejar

Se poate utiliza parchet stejar in diverse incaperi din locuinta, ca si alte tipuri de podele dealtfel, astfel ca exista si optiunea de a alege parchet stejar pentru bucatarie, pentru dormitoare, pentru livinguri si asa mai departe.

In mare masura cert este ca un parchet din lemn masiv va avea alte proprietati fata de un parchet laminat spre exemplu, iar in acest sens putem spune ca un parchet stejar va fi ceva mai sensibil la umezeala, la zgarieturi si asa mai departe.

De ce parchet stejar in bucatarie

Trebuie sa recunoastem ca dintre incaperile unei locuinte bucataria este una care este foarte des daca nu cel mai des utilizata si podeaua din bucatarie trebuie sa fie una rezistenta intrucat este „supusa” la felurite alte actiuni fata de o podea din dormitor spre exemplu.

Va puteti intreba daca un parchet stejar este potrivit pentru a fi utilizat in bucatarie, intrucat traficul in aceasta incapere este unul intens si exista mereu posibilitatea de a se varsa diverse lichide sau altele de acest tip. Raspunsul este unul afirmativ, adica puteti utiliza un parchet stejar in bucatarie fara probleme atata timp cat sunteti pregatiti sa il intretineti putin.

Astfel, atunci cand hotarati montarea unui parchet stejar in bucatarie, trebuie sa fiti atenti ca diverse lichide varsate pe acesta sa nu ramana acolo mult timp, intrucat ar putea sa afecteze calitatea parchetului. Totodata, este bine sa achizitionati un parchet stejar care sa aiba finisaje ce sa nu fie bazate pe ulei ci mai degraba pe apa, intrucat va fi mai rezistent si isi va pastra mai bine aspectul in timp.

In plus, oricum un parchet stejar va fi foarte rezistent, este in fapt printre cele mai rezistente tipuri de parchet si astfel nu veti avea probleme in a-l instala in bucatarie.

Pe langa toate acestea, puteti lua in considerare si faptul ca un parchet stejar are un model aparte si o culoare care nu va evidentia prea mult diverse pete sau mici particule de pe el, astfel ca nu va fi foarte sensibil la instalarea in bucatarie.

Apelati cu incredere la ajutorul unui specialist in achizitionarea unui parchet stejar de la www.decolandia.ro  fie ca hotarati montarea lui in bucatarie sau intr-o alta incapere a casei.