Placile TEGO de la mesterumanole.ro – unde pot fi utilizate si cat de bune sunt?

de

Tego este un material de constructii realizat din film fenolic. Practic, acest material se realizeaza dintr-o serie de straturi succesive de furnire. Aceste straturi sunt lipite intre ele cu o rasina speciala, cu numele de fenolforaldehidica. Placile TEGO sunt realizate din straturi de lemn de o calitate superioara, cum ar fi lemnul de plop sau lemnul de mesteacan.

TEGO se gaseste pe piata sub forma a doua tipuri, antiderapant si clasic. TEGO-ul antiderapant contine o fata special conceputa pentru a oferi o rezistenta ridicata impotriva alunecarii. Variante de tego clasic (nu cel antiderapant) are absolut toate laturile acoperite cu un strat de film fenolic de culoare inchisa. Datorita acestui strat de film fenolic, apa este oprita sa patrunda intre straturile de lemn si bineinteles nu exista riscul ca acestea sa se umfle. Un placaj de TEGO poate fi folosit si de 10 ori si cu siguranta va rezista fara probleme.

Materialul tego are o rezistenta ridicat la actiunea apei si ofera in acelasi timp o serie de avantaje care il fac sa fie folosit fara probleme in mediul exterior unde este prezenta umezeala, pentru ca aceasta rezista fara probleme.

Unde se utilizeaza cel mai des TEGO?

Cel mai des, materialul este folosit pentru realizarea elementelor utilizate in cofraje, elemente unde acest material ofera posibilitatea de cofrare si decofrare, fara sa sufere deteriorari. Acesta posibilitate este oferita in cazul in care acest material de utilizat in conditii normale.

Varianta antiderapanta este utilizata intr-o varietate de aplicatii. Acest tip de TEGO este in general folosit pentru placarea masinilor de transport de marfa, in cadrul navelor maritime, dar si pentru realizarea scenelor pentru concerte.

Dupa cum spuneam mai sus, tegoul este un material cu o rezistenta ridicata si ofera utilizari variante: face parte din realizarea de cofraje in domeniul constructiilor, dar si de placare in domeniul transporturilor de marfa. Varianta antiderapanta are o versatilitate mult mai ridicata, aceasta putand fi folosita intr-o mare varietate de aplicatii, pentru ca opreste alunecarea pe intreaga sa suprafata.

3 avantaje ale placilor TEGO de la Mesterumanole.ro

Compozitie speciala – fiind realizat din straturi succesive si folosindu-se de un material cu trasaturi specifice (lemn). Acesta din urma ii ofera materialului final o serie de propietati extreme ce il fac sa poata fi utilizat in proiecte specifice intr-un mod cat mai eficient.

Rezistenta ridicata la uzura – datorita faptului ca acesta poate fi utilizat de mai multe ori pentru realizarea de cofraje dupa ce a fost decofrat, confirma faptul ca tego are o rezistenta extrem de buna la uzura. Varianta antiderapanta, daca este montata in cadrul unei masini de transport marfa sau a unei nave maritime, se inlocuieste extrem de rar.

Rezistenta mecanica foarte buna – avand in vedere ca acesta este realizat din straturi de lemn care sunt lipite intre ele cu ajutorul unei rasini speciale, aceste doua elemente fac din tego sa devina un material rezistente la socuri mecanice.