Saltele ortopedice care ofera sprijin pentru spate

de

Chiar daca pare de necrezut, durerile de spate nu sunt comune doar persoanelor in varsta, sunt foarte multe persoane tinere care sufera de aceasta problema. Daca va numarati printre ele, cred ca ar trebui sa stiti ca tipul de saltele ortopedice reprezinta o idee buna pentru somnul dumneavoastra. Denumirea lor poate parea ciudata la prima vedere, insa exista o explicatie logica pentru ea, tinand cont ca ortopedia este stiinta care se ocupa de tulburarile sau deformarile coloanei vertebrale si ale articulatiilor. Prin urmare, salteaua ortopedica a fost conceputa pentru a fi in masura sa ofere un sprijin orientat pentru spate si articulatii.

Saltele ortopedice din latex sau spuma cu memorie

Persoanele care au nevoie de o astfel de saltea sunt cele care sufera frecvent de dureri de spate sau de gat, care se manifesta destul de acut mai ales dimineata. Proprietatea ei speciala este aceea de a atenua presiunea si de a oferi un sprijin suplimentar pentru partile corpului care au nevoie de acest lucru cel mai mult. Prin urmare, cheia unui somn odihnitor si relaxant o reprezinta acest tip de saltele ortopedice, care ofera sprijinul suficient pentru o pozitie corecta in timpul somnului, ceea ce va duce la diminuarea substantiala a durerilor de spate din timpul zilei. Sunt comercializate intr-o varietate foarte mare de modele si pot fi confectionate din spuma cu memorie sau latex, materiale care au proprietatea de a mentine coloana vertebrala intr-o pozitie naturala. Unele modele sunt mai ferme, pentru a mentine spatele drept pe timpul noptii.

Combinatie de materiale pentru saltele ortopedice

Salteaua ortopedica Ultralax este alcatuita dintr-o combinatie de materiale care face ca umezeala sa fie absorbita in interiorul ei, dupa care, printr-un sistem de ventilatie datorat structurii din celule deschise, sa fie evaporata in aer. Astfel se mentine un mediu uscat, ideal pentru un somn linistitor. Materialele combinate care intra in alcatuirea acestui tip de saltea sunt ultraflexul, un fel de spuma rece, si latexul natural, care este obtinut din arborele de cauciuc. Acesta din urma are rolul de a produce circulatia aerului, astfel incat umezeala sa se disipeze. Pentru o ventilare si mai buna, salteaua este dotata cu o banda de aerisire iar husa este fabricata din fibra textila in care sunt inserate capsule minuscule cu Aloe Vera, ceea ce stopeaza dezvoltarea acarienilor.

Alegerea unei saltele ortopedice

Indiferent de tipul de saltea ales, trebuie sa va asigurati ca este cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra, de aceea, este indicat ca inainte de achizitionare sa incercati salteaua chiar in magazin, timp de cateva minute, pentru a va da seama perfect daca este exact ceea ce doriti.

Desigur, alegerea unei saltele ortopedice potrivite poate fi o adevarata provocare, dar daca va inarmati cu cateva cunostinte despre acest produs inainte de a merge la cumparaturi, veti fi cu siguranta mult mai in masura sa optati pentru modelul potrivit. Trebuie sa stiti din ce este alcatuita salteaua, sa va asigurati ca ofera o buna sustinere, este confortabila si durabila si are un sistem excelent de circulatie a aerului in interiorul ei.