Servicii de găzduire web pe care ar trebui să le cauți

de

Acum că ești online, trebuie să te asiguri că site-ul de găzduire web pe care l-ai ales îți poate oferi toate serviciile de care ai nevoie. Poate nu ți se pare foarte important acest aspect, mai ales dacă alegerea este deja făcută, însă serviciile post-vânzare sunt foarte importante atunci când vine vorba de găzduirea unui site.

Nu prea îți este de mare ajutor să creezi și să plătești pentru un site sofisticat dacă acesta se blochează tot timpul și este foarte greu de accesat de către vizitatori. Așadar, pentru a evita tot felul de aspecte neplăcute, trebuie să te asiguri că serviciul de găzduire web vine la pachet și cu alte beneficii care să îți facă viața mai ușoară.

Prețul

Cele mai multe companii de acest gen percep și o taxă de început, indiferent de cât de mulți bani plătești pe lună sau pe an pentru serviciile primite. Cu toate acestea, dacă vei căuta cu atenție vei găsi și unele care nu percep o astfel de taxă, însă este posibil ca factura lunară sau anuală să fie un pic mai mare. Ai grijă la aceste detalii pentru a fi sigur că plătești prețul corect pentru serviciile de care vei beneficia.

Extinderea

De asemenea, trebuie să verifici dacă te poți extine, în cazul în care vei dori să faci acest lucru. Este nemaipomenit să plătești un preț modic pentru 2 GB spațiu de e-mail, dar ce vei face în cazul în care vei avea nevoie de mai mult? Dacă firma cu care ai vrea să colaborezi nu îți permite să te extinzi sau dacă percepe taxe exorbitante pentru acest lucru, atunci ar fi bine să mai cauți.

Spațiul

Spațiul este extrem de important și când vine vorba despre cantitatea de date stocate. Evident, prețurile cresc pe măsură ce crești volumul de date pe care vrei să îl păstrezi, așa că este normal să plătești pentru ceva ce știi că vei folosi. Problema apare, însă, atunci când vrei să te extinzi sau să te restrângi. Află cât de ușor îți va fi să faci acest lucru și cât va trebui să plătești pentru asta.

Securitatea

Atunci când vine vorba despre stocarea datelor, un aspect extrem de important pe care trebuie să îl verifici și pentru care merită să plătești mai mult este securitatea acestora. Astfel, serviciile de găzduire de tip cloud sunt o alegere potrivită atunci când vine vorba de păstrarea unor date importante pentru tine sau pentru firma ta. Acest serviciu este extrem de eficient și nu implică costuri foarte mari. Însă, dacă ai mai mult de un site, ar trebui să negociezi o ofertă și pentru acestea din urmă, pentru a fi sigur că nu vei fi taxat suplimentar sau cu o sumă mult prea mare față de cât ai plătit pentru site-ul inițial.

Concluzii

Cu atâtea firme și site-uri care oferă astel de servicii de găzduire web poate fi greu să faci alegerea corectă, însă nu imposibil. Verifică toate aspectele enumerate mai sus și toate nelămuririle pe care le ai privind acest tip de serviciu pentru a evita problemele pe viitor. În cazul în care firma cu care vrei să colaborezi are suport online, nu ar strica să vorbești cu un reprezentant pentru a fi sigur că înțelegi exact care sunt serviciile de care vei beneficia și condițiile contractului pe care urmează să îl semnezi.

Ca în orice domeniu, înainte de a face o achiziție sau de a semna un contract de servicii, un punct esențial este informarea. Nu lua decizii în necunoștință de cauză pentru că riști nu numai să pierzi timp și bani, ci și să îți afectezi în mod negativ afacerea. Având în vedere că este foarte greu să te descurci cu un contract defectuos, care nu este în avantajul tău, riști să rămâi cu o problemă pe cap care să îți încetinească evoluția. Cântărește bine aspectele pozitive și cele negative înainte de a face un pas definitiv. Astfel, vei fi sigur că faci alegerea cea mai bună pentru tine și pentru afacerea ta.