Tehnologii pe care le luăm de bune

de

Dacă sunteți de părere că totul în lume s-a schimbat din punct de vedere al tehnologiei, mai gândiți-vă o dată! Priviți în jurul vostru! Observați, probabil, cele mai mari inovații care s-au făcut sau care urmează să iasă pe piață și de-abia așteptați să puneți mâna pe ele.

Ceea ce omiteți să realizați este faptul că multe dintre aceste tehnologii nu sunt tocmai ultimul răcnet și că nu s-au schimbat prea mult de-a lungul vremii. Cu toate acestea, ele ne fac viața un pic mai ușoară, fără ca noi să ne gândim sau să acordăm o prea mare atenție acestui fapt.

Aparent, sunt câteva dispozitive care continuă să rămână relevante în fața multiplelor noi descoperiri care se fac zi de zi și care le-ar putea amenința existența. Ele rămân utile și benefice pentru viețile noastre și ne ajută să îndeplinim anumite sarcini atunci când le utilizăm.

Iată în continuare 3 tehnologii sau dispozitive pe care le cunoști extrem de bine, dar al căror scop sau beneficii tinzi să le ignori.

1. Telecomanda

Urmărirea emisiunii sau serialului preferat la televizor îți oferă o mare plăcere și o mare satisfacție. Dar ce se întâmplă atunci când telecomanda nu mai funcționează cum trebuie sau a dispărut? Dintr-o dată, s-ar putea să-ți fi pierdut entuziasmul față de emisiunea pe care o urmărești. Dintr-o dată, te simți ca și când ai fi rămas fără o mână.

Parcă nu-ți vine să te ridici din pat sau de pe fotoliu și să te duci să schimbi canalul din butoanele de la televizor. Televizorul, aparatul de aer condiționat, DVD player-ul, vechiul aparat video, sistemul home cinema, toate acestea s-au putut utiliza mai ușor odată cu inventarea telecomenzii, în anii 1800. De la acel moment și până astăzi, telecomanda a fost și continuă să fie, cel mai bun prieten al tău.

2. Ceasul (de mână, de masă sau de perete)

Nimic nu îți permite să afli cât mai exact cât este ora, cu excepția ceasului. Din vechime și până astăzi, ceasurile au existat sub diverse forme având diverse funcționalități sau caracteristici specifice. Multe dintre aceste ceasuri au ajuns să fie inestimabile piese de colecție, care nu mai sunt purtate la mână sau nu mai sunt utilizate în scopul în care au fost create.

În schimb, ele stau acum într-un loc sigur, la păstrare, în colecții private, departe de ochii curioșilor. Ceasurile au fost încorporate și în multe dispozitive, de la telefoane mobile, la televizoare sau automobile.

Indiferent de cât de sofisticate au devenit, ele rămân în continuare singura cea mai demnă de încredere sursă pentru aflarea orei exacte.

3. Telefonul fix

În vremurile noastre, există diverse modalități și dispozitive (gen telefonul mobil) care ne ajută să comunicăm cu oricine de oriunde din lume. Aproape în fiecare zi apar noi modele de telefoane mobile care le întrec deja cu mult pe cele apărute cu doar un an în urmă. Producătorii de astfel de dispozitive sunt mereu într-o cursă contra cronometru și contra adversarilor lor de scoatere pe piață a unor noi modele.

Dar indiferent cât de arătoase sau sofisticate sunt acestea, adevărul este că bătrânul telefon fix rămâne unul dintre cele mai sigure modalități de transmitere a mesajelor dintr-o parte în cealaltă a planetei.