Tipuri de saltele pe care le poti achizitona

de

Daca salteaua pe care dormi are mai mult de 7 ani, atunci ar trebui sa iei in considerare faptul ca, s-ar putea sa ai nevoie de o saltea noua. O saltea veche poate sa genereze probleme destul de grave de sanatate, poate sa duca la oboseala cronica si la o stare de spirit extrem de neplacuta. Din acest motiv, un magazin de saltele, fie el online sau offline, trebuie sa fie pe lista locurilor pe care urmeaza sa le vizitezi cat de curand.

Care sunt saltelele pe care le poti cumpara insa? Oferta pe care o ai este foarte mare, insa aceste saltele sunt cele mai importante si cele mai des intalnite:

  • Saltelele cu arcuri. Cu siguranta ai dormit cel putin o data in viata pe o saltea cu arcuri. Este cea mai cunoscuta si cea mai folosita saltea iar motivele sunt simple: este rezistenta, ofera un confort sporit si poate asigura o buna independenta fata de partener. Exista mai multe tipuri de saltele cu arcuri, printre care enumeram saltelele cu arcuri continue, cu arcuri impachetate sau Bi Conic. Fiecare ofera avantaje majore pentru toti cei care isi doresc un somn de foarte buna calitate. Atunci cand achizitionezi o saltea cu arcuri, este bine sa ai in vedere o ingrijire cat mai buna a sa. Ingrijirea presupune aspirarea, din cand in cand, intoarcerea de pe o parte pe alta si rotirea, in asa fel incat sa poti pune acceasi presiune pe toate zonele saltelei. In caz contrar, s-ar putea sa te trezesti cu o saltea uzata, mult inainte de vreme.
  • Saltele din spuma. Desi mai scumpe decat saltelele cu arcuri, saltelele cu spuma incep sa aiba un succes din ce in ce mai mare. Evident, motivele care duc la un astfel de succes sunt beneficiile. O saltea cu spuma este foarte confortabila, reuseste sa sustina coloana intr-o pozitie cat se poate de corecta si ofera o buna independenta fata de partener. Pe langa saltelele cu arcuri, cele cu spuma mai au si alt avantaj major: sunt hipo alergenice. Astfel, elimina riscul de a dezvolta o alergie sau de a o agrava pe cea pe care o ai deja. De regula, saltelele cu arcuri prezinta un risc crescut de a acumula praf si diversi alergeni, ceea ce duce la riscuri majore in ceea ce priveste sanatatea.
  • Saltelele din latex. Saltelele din latex sunt cele mai scumpe, insa daca ne raportam la calitate, putem spune ca sunt si de o calitate impresionanta. Vei putea achizitiona doua tipuri de saltele de latex: latex natural si latex artificial. Daca in mod normal, ideea de natural este cea recoamdata, de data aceasta, saltelele din latex artificial sunt cele care sunt cu adevarat bune. Motivul este faptul ca latexul artificial este facut in asa fel incat sa raspunda unui numar mare de cerinte.

Achizitionand una dintre aceste tipuri de saltele, te poti bucura de un somn excelent, pe termen lung.