Ritmul din ce în ce mai alert al vremurilor pe care le trăim face ca tot mai multe persoane să își caute liniștea și relaxarea în activități din cele mai diverse. Astfel, una dintre activitățile cele mai indicate pentru ”destresare” o reprezintă pescuitul.
Chiar dacă nu toată lumea are răbdarea necesară pentru a practica acest sport (căci poate fi practicat și ca un sport, prin participarea la competiții de gen), oricine ar trebui să îl încerce cel puțin odată în viață. Achizionează-ți ehipamentul minim necesar, așa cum vă sfătuiam aici, ia-ți cu tine cei mai buni prieteni și poți înecepe prima aventură la pescuit!
Dacă încă nu ești convins și nu știi exact care ar fi motivele pentru care ar trebui să faci un hobby din pescuit și cum poate acesta să te elibereze de stresul acumulat în timpul săptămânii, îți dăm noi câteva argumente:
Sănătate
Chiar dacă nu îți imaginai, pescuitul poate avea efecte nebănuite asupra stării tale de sănătate, începând de la diminuarea stresului și până la îmbunătățirea circulației sanguine. Acest lucru se datorează în principal faptului că stai mai mult decât de obicei în aer liber și că pescuitul în sine te ajută să te deconectezi de grijile de zi cu zi, să uiți de stres și să te bucuri de tot ceea ce te înconjoară.
Stres
Așa cum spuneam și mai sus, majoritatea oamenilor din zilele noastre simt din ce în ce mai mult presiunea de a se afirma, de a munci enorm pentru un ban în plus, de a face tot ce le stă în putință pentru ca familiile lor să nu ducă lipsă de nimic, etc. Însă toată această alergătură își pune serios amprenta atât asupra sănătății noastre psihice, cât și asupra celei fizice.
Pentru a mai diminua din efectele negative pe care le are stresul asupra minții și corpului nostru, este indicat ca măcar o dată pe săptămână să lăsăm munca și grijile deoparte și să ne concentrăm mai mult asupra noastră și a familiei. Pentru astfel de situații, una dintre cele mai la îndemână, mai plăcute, dar și necostisitoare activități este pescuitul.
Activitate fizică
Chiar dacă pescuitul în sine nu implică cine știe ce activitate fizică, cel puțin dacă nu ești pescar sportiv, ci amator, doar faptul că te deplasezi până la balta de pescuit, că îți cauți cel mai potrivit loc în care să îți instalezi echipamentul sau poate că te lupți cu vreo captură record, poate aduce beneficii majore condiției tale fizice. Până la urmă, orice fel de activitate care presupune ca tu să pleci de la birou și să nu mai stai ziua întreagă pe scaun sau în mașină este binevenită.
Relaționare
În afară de beneficiile aduse sănătății, pescuitul îți poate îmbunătăți și viața socială sau relațiile din familie. Fiind tot timpul ocupat, comunicarea cu cei dragi poate avea de suferit, iar în timp relațiile se vor răci cu siguranță. Evită un astfel de scenariu luându-i pe cei dragi alături de tine, într-o excursie la pescuit.
Faptul că vă veți petrece toată ziua împreună vă va ajuta să găsiți noi punți de comunicare, subiecte de discuții său interese comune, pe care nu credeați că le mai aveți. Vă veți redescoperi unul pe altul și veți închega astfel relațiile pe care le-ați neglijat de-a lungul timpului.
Continuitate
Fiecare dintre noi avem nevoie să ne ocupăm timpul liber cu o activitate care să ne facă plăcere și care, mai presus de toate, să aibă continuitate, să ne ofere confort și liniște psihică. Faptul că avem control asupra a ceea ce facem atunci când suntem la pescuit ne face să nu ieșim din zona de confort (lucru pe care suntem nevoiți să îl facem în viața de zi cu zi, la serviciu sau la școală) și să ne bucurăm în schimb de activitatea în sine.
Competiție
Dacă ești un spirit mai competititv, să nu crezi că pescuitul nu îți va da ocazia să îl scoți la iveală. Ia-ți cei mai buni prieteni la pescuit și organizați un concurs ad-hoc, în care să măsurați cea mai mare captură sau cine prinde cea mai mare cantitate de pește. În afară de faptul că te vei distra copios, vei avea posibilitatea să îți satisfaci și nevoia de competiție.
Una peste alta, pescuitul este o activitate extrem de plăcută pe care o poți practica oricând simți nevoia, indiferent dacă ai bani sau nu, ori dacă ești expert sau începător.
0 Comentarii