De ce este scândura un exercițiu bun pentru corp

de

Un exercițiu fizic nu trebuie să fie întotdeauna și unul complicat. De multe ori, dacă facem o mișcare mai simplă, mai ușoară sau mai puțin obositoare, putem obține rezultate aproape la fel de bune (pentru sănătate) pe cât am obține și efectuând un exercițiu mai complex. Nu degeaba se spune că nu are rost să te complici, sau că simplitatea este, uneori, mult mai potrivită!

Dacă ar fi să numim un singur exercițiu fizic nu foarte complicat pe care să-l facem chiar acum, acesta ar trebui să fie scândura. Un nume puțin bizar? Da, poate! În cele din urmă, oricum nu contează cum a fost denumit, însă este foarte important ce beneficii ne aduce. Exercițiul este bun pentru persoanele care au probleme cu spatele, cât și pentru cei care doresc să-și întărească bicepșii femurali, mușchii glutei și umerii, toate în același timp!

Deși am menționat că nu este un exercițiu foarte complicat, v-aș atrage atenția asupra unor aspecte. În primul rând, ca în cazul oricărei activități care implică efort fizic, există riscul unei accidentări dacă nu se respectă forma. În cadrul exercițiului scândura, regiunea lombar ă și superioară a spatelui sunt cele mai solicitate.

Dacă aceste zone sunt mai slabe, vor fi și mai expuse accidentărilor, deoarece, în timpul exercițiului, se pune presiune asupra lor, ceea ce poate duce la balansarea coloanei vertebrale. Așadar, dacă simțiți o durere de spate când faceți exercițiul prezentat, nu mai continuați și nu vă mai supuneți spatele unui efort prea mare de prima dată.

Luați totul treptat, pas cu pas, până când vă simți suficient de încrezători și de pregătiți pentru a încerca din nou la aceeași intensitate. Acestea fiind spuse, haideți să vedem care sunt și motivele pentru care ar trebui să efectuați și voi exercițiul scândura…

1. Îmbunătățirea posturii și a echilibrului&lt

Menținerea poziției corecte în timpul executării scândurii necesită muncă susținută pentru un echilibru bun. Dacă sunteți deficitari aici, nu o să puteți să duceți la capăt exercițiul! Încercați să faceți scândura pe o minge de Bosu sau pe o parte a corpului. Pierderea posturii
corecte și a echilibrului este cauzată, adesea, de înaintarea în vârstă, care ne slăbește rezistența trunchiului.

2. Ameliorarea durerilor de spate

Orice exercițiu pe care îl faci și care vizează spatele, va duce în timp la întărirea lui. Scândura nu face nici ea excepție. Te va ajuta să ai un spate puternic, nefiind nevoie să faci prea multe mișcări solicitante cu el pentru a te putea menține în poziție și pentru a contracta mușchii abdominali.

3. Tonifierea zonei stomacului

Așa după cum aminteam deja, scândura este un exercițiu fizic care antrenează mai multe grupe de mușchi, inclusiv pe cei abdominali. Dacă vrei să arăți mai bine, fă-l cât mai des!

4. Îmbunătățirea flexibilității

Prima dată când veți executa exercițiul, veți simți cum corpul vostru se întinde, cu fiecare mușchi implicat. Scândura este o bună modalitate de a face un pic de stretching.

5. Îmbunătățirea stării de spirit

Nimic special de spus aici, decât atât: mișcarea face bine corpului, dar și minții. Se eliberează stresul, tensiunea și se revigorează întregul organism!