Prevenirea infest─ârilor parazitare prin metode moderne

de

Cele mai simple – una dintre cele mai vechi forme de via╚Ť─â, care dens tr─âie╚Öte pe P─âm├ónt. Nu este surprinz─âtor faptul c─â cel pu╚Ťin o dat─â ├«n via╚Ťa noastr─â, fiecare dintre noi este supus infest─ârilor parazitare, indiferent de tipul de activitate, sex sau v├órst─â. Cum s─â v─â proteja╚Ťi de ÔÇŁoaspe╚Ťii nedori╚Ťi” ╚Öi s─â sc─âpa╚Ťi de parazi╚Ťi f─âr─â a afecta organismul? Detalii ├«n articol.

Tipuri de parazi╚Ťi

Potrivit Organiza╚Ťiei Mondiale a S─ân─ât─â╚Ťii, peste 4,5 miliarde de oameni din ├«ntreaga lume sufer─â de invazie parazitar─â ╚Öi anume ea provoac─â peste 16 milioane de decese ├«n fiecare an. ├Än Europa, fiecare al 3 locuitor este infectat de aceast─â boal─â, mai mult de 20% dintre ace╚Ötia sunt copii.

S-a dovedit c─â organismul uman poate ataca simultan mai mult de 15 soiuri de protozoare, sunt considerate cele mai populare soiuri de infec╚Ťii parazitare:

 • geohelminthiasis – infec╚Ťie cu parazi╚Ťi care ├«╚Öi petrec unul dintre ciclurile de via╚Ť─â ├«n p─âm├ónt (r─âm├ón invazivi mai mult de 7 ani);
 • zooantroponozele – infest─âri parazitare caracteristice at├ót oamenilor, c├ót ╚Öi animalelor;
 • antroponozele pure – infest─âri parazitare care apar exclusiv la om.

Doar un specialist poate face un diagnostic precis, deci dac─â a╚Ťi observat primele simptome, trebuie s─â merge╚Ťi imediat la clinic─â pentru teste.

Sursele invaziilor parazitare

Din p─âcate, suntem literalmente ├«nconjura╚Ťi de parazi╚Ťi ╚Öi sursele de infec╚Ťie pentru oameni pot fi:

 • suprafe╚Ťe obiectelor ├«n transportul public, apartament sau loc public;
 • produse alimentare care nu au fost suficient─â cur─â╚Ťate sau tratare termic─â (legume ╚Öi fructe slab sp─âlate, pe╚Öte crud, carne etc.);
 • apa de la robinet (folosind ap─â f─âr─â filtre speciale, ne expunem s─ân─âtatea la riscuri semnificative);
 • animale de companie (pisicile, c├óinii ╚Öi alte animale de companie sunt purt─âtori direc╚Ťi ai diferitelor tipuri de parazi╚Ťi);
 • locuri de joac─â ╚Öi cutii cu nisip (├«ntotdeauna exist─â un risc de infectare cu parazi╚Ťi ├«n locurile ├«n care se adun─â mul╚Ťi copiii).

Dar una dintre cele mai frecvente cauze ale invaziei parazitare este nerespectarea banal─â a regulilor simple de igien─â personal─â. Dac─â nu v─â sp─âla╚Ťi m├óinile dup─â ce a╚Ťi venit acas─â, nu utiliza╚Ťi antiseptice, nu cur─â╚Ťa╚Ťi ├«n mod regulat casa ╚Öi nu monitoriza╚Ťi starea de s─ân─âtate a animalelor de companie ÔÇö riscul de infec╚Ťie cre╚Öte poten╚Ťial.

Metode moderne de prevenire

 1. Desigur, principala metod─â preventiv─â poate fi considerat─â respectarea regulilor de igien─â personal─â ÔÇö aceast─â metod─â este accesibil─â ╚Öi eficient─â ╚Öi este cel care este cu adev─ârat capabil s─â ne protejeze organismul.
 2. De asemenea, este important s─â cur─â╚Ťa╚Ťi ├«n mod regulat ├«ntregul spa╚Ťiu de locuit, folosind dezinfectan╚Ťi. Nu uita╚Ťi de sp─âlarea podelelor, dac─â este posibil, utiliza╚Ťi mopuri cu aburi.
 3. Proteja╚Ťi alimentele de insecte ╚Öi animale de companie. C├ónd cump─âra╚Ťi produse, acorda╚Ťi aten╚Ťie calit─â╚Ťii, certificatelor de siguran╚Ť─â ╚Öi locurilor de depozitare. Nu m├ónca╚Ťi niciodat─â legume ╚Öi fructe slab sp─âlate ╚Öi decojite, carne ╚Öi pe╚Öte care nu au fost tratate termic.
 4. Respecta╚Ťi echilibrul de ap─â, dar nu be╚Ťi ap─â dintr-o surs─â centralizat─â. Apa ├«mbuteliat─â este mai sigur─â ╚Öi recomandat─â pentru utilizare.
 1. 5. O dat─â la ╚Öase luni, efectua╚Ťi o cur─â╚Ťare complex─â ╚Öi bl├ónd─â a organismului cu ajutorul unor remedii pe baz─â de plante dovedite. Vermixin este un agent antiparazitar de nou─â genera╚Ťie pe baza uleiului vegetal de c├ónep─â. Contribuie l o cur─â╚Ťare bl├ónd─â a organismului din interior, ajut├ónd la sc─âderea parazi╚Ťilor. Cre╚Öte imunitatea general─â ╚Öi ajut─â la ├«mbun─ât─â╚Ťirea activit─â╚Ťii tractului gastro-intestinal. Vermixin este disponibil ├«ntr-o form─â convenabil─â de capsul─â, f─âr─â gust ╚Öi miros pronun╚Ťat, ceea ce simplific─â procesul de administrare.

Caracteristicile tehnologice ale fabric─ârii produsului asigur─â livrarea orientat─â a substan╚Ťelor biologic active ╚Öi siguran╚Ťa acestora ├«n timpul transportului la locul de ac╚Ťiune. O formul─â echilibrat─â, ├«n care fiecare component─â completeaz─â ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte efectul reciproc, se bazeaz─â pe principiul sinergiei.

Uleiul de c├ónep─â se descurc─â ├«n mod eficient cu reducerea num─ârului de parazi╚Ťi din organismul uman ╚Öi elimin─ârii de╚Öeurilor lor din organism. Ajut─â la cre╚Öterea imunit─â╚Ťii generale ╚Öi restabile╚Öte func╚Ťionarea normal─â a tractului gastro-intestinal. Omega-3 ajut─â la normalizarea metabolismului ╚Öi au propriet─â╚Ťi antiinflamatorii, ├«n timp ce Omega-6 ofer─â un sprijin general puternic a organismului.

Produsul Vermixin se diferen╚Ťiaz─â favorabil cu multe de pe pia╚Ť─â. Compozi╚Ťia bazat─â pe componente vegetale m─âre╚Öte nivelul de siguran╚Ť─â al capsulelor, minimizeaz─â num─ârul de efecte secundare ╚Öi face ac╚Ťiunea Vermixin mai bl├ónd─â.

Formatul convenabil al capsulelor nu va cauza dificult─â╚Ťi ├«n recep╚Ťie, iar mecanismul combinat de ac╚Ťiune asupra diferitelor tipuri de parazi╚Ťi ofer─â o gam─â larg─â de aplica╚Ťii.

Combina╚Ťia de ac╚Ťiune antihelmintic─â cu antiinflamatoare ╚Öi antiseptice cre╚Öte semnificativ eficacitatea. Vermixin are activitate antiparazitar─â f─âr─â a provoca dezechilibru microflorei.

Urma╚Ťi metodele de prevenire ╚Öi fi╚Ťi s─ân─âto╚Öi!