Cum sa calatoresti de unul singur

de

Ai de gand sa calatoresti pe distante lungi si sa treci de la o cultura la alta intr-un timp foarte scurt si vrei sa te imersezi din plin fara sa fii distras?

Sau poate cauti sa te plimbi cu autocarul si sa te opresti din orasel in orasel intr-o aventura in care sa te gasesti pe tine.. Oricum ar fi, calatoritul de unul singur are farmecul sau. De aceea exista si multe hostel-uri unde vei intalni oameni care par a fi echipati pentru excursii montane. De fapt, acestia sunt calatori singuratici, care calatoresc cu diverse firme de transport persoane.

In acest articol, vom studia cum sa te pregatesti pentru o aventura de unul singur cu transport terestru:

1.Alege locatia cu grija

Ai in vedere aspecte precum cat timp ai la dispozitie, care este mai exact bugetul de care dispui, motivele pentru care doresti sa ajungi in acel loc si activitarile cu care doresti sa iti umpli timpul.

De asemenea, ai in vedere si ce alte orase/locatii atractive sunt in apropiere. Daca dispui de mai mult timp, poti face o adevarata expeditie vizitand cateva tari intr-o perioada scurta de timp.

2.Invata limba (cat de cat)

Daca ai de gand sa calatoresti intr-un loc unde nu stii limba locala, atunci ai putea sa acorzi cateva ore pe zi cu ceva timp inainte sa ajungi in vederea invatarii limbii locale. Nu trebuie neaparat sa inveti sa porti o conversatie in timp record, insa ajuta sa stii cuvintele esentiale precum “aeroport”, “statie de autobuz”, “distractie pentru turisti” si alte cuvinte care te vor ajuta sa te orientezi si sa descoperi partile mai obscure ale orasului.

3.Fa-ti bagajele inteligent

Asta nu inseamna sa iti iei chiar tot ce ai nevoie. Tine cont ca vei gasi lucruri esentiale precum sapun sau prosoape la sosire (asta daca nu te duci direct in munti). Nu iti lua nici prea putine nici prea multe lucruri. Nu vrei sa stai toata ziua la cumparaturi, insa nici nu vrei sa te ingramadesti in autocar ca o sardina. Citeste si  despre 8 chestii pe care le impachetezi aiurea pentru concediu, daca vrei sa nu iti iei bagaje inutile cu tine.

4. Ai si o harta offline

Da, GPS-ul este o inventie revolutionara care a facut utilizarea unei harti fizice inutila si inconfortabila. Insa ce faci daca nu ai net acolo unde te duci? Din fericire, exista aplicatii de harti pe telefon pe care le poti folosi chiar si fara net.

Calatoritul de unu singur poate fi o experienta remarcabila. Romfour te poate ajuta sa dai startul calatoriei perfecte!