Călătoriile și turismul în India

de

India este o destinație turistică exotică și oferă foarte multe opțiuni pentru cei care doresc să călătorească acolo. Puteți face turism cultural, turism istoric, de aventură, medical, rural sau eco-turism. Această țară este o alegere foarte populară pentru mulți împătimiți ai călătoriilor. Se poate spune despre India că este un tărâm al diversității, iar această diversitate se poate vedea în cultura, tradiția și geografia ei.

Dacă ar fi să alegem un slogan pentru o campanie de turism, atunci „Unitatea prin diversitate” ar fi unul destul de potrivit. Datorită diversității sale, India este una dintre destinațiile de turism preferate de foarte multe persoane din această lume.

Tocmai pentru că sunt de văzut atât de multe locuri și de explorat atât de multe lucruri, aveți nevoie ca, înainte de a face orice călătorie în India, să vă planificați tot itinerarul cu ajutorul unei agenții de turism sau al unui tur operator. Fără sfaturile lor și fără un pachet turistic personalizat nevoilor voastre, v-ar fi destul de greu să alegeți ce doriți să vizitați, atunci când ajungeți în India.

Pachetele turistice pot fi personalizate să acopere o gamă variată de tipuri de călătorii: de aventură, istorice și culturale etc., toate acestea fiind menite să vă ajute să explorați numai acele locuri minunate pe care India le are de oferit turiștilor ei.

Se spune că o țară se cunoaște cel mai bine după cultura acesteia. Și nici o altă țară din lumea aceasta nu are o cultură mai bogată ca India. În fiecare an, mii de turiști merg acolo pentru a afla mai multe despre cultura acestei țări. Cel mai bun mod de a admira locurile care alcătuiesc această cultură, este vizitarea câtorva situri istorice, cum ar fi Taj Mahal, monumentele Rajasthan, peșterile Ellora, Elephanta și Ajanta, palatul Mysore, templele Varanasi, Khajuraho și Konark etc.

De asemenea, nu trebuie uitat nici plajele, vârfurile acoperite de zăpadă ale munților Himalaya, rezervațiile naturale și alte astfel de locații, care sunt și ele o mare atracție pentru turiștii care vizitează India. Stațiunile montane sunt locul potrivit pentru petrecerea unei vacanțe sau a unei luni de miere. Plajele Goa și Kerala au, aproape întotdeauna, prioritate pe lista locurilor de vizitat.

Alte destinații pe care ar trebui să nu le ratați sunt centrele de pelerinaj. Unele dintre cele mai importante sunt templele Pushkar, Ajmer Dargah, Varanasi, Khajuraho și Konark. Ele sunt vizitate de oameni din diverse țări, indiferent de religia pe care o au aceștia.

Dacă doriți să vizitați India, luați legătura cu o agenție de turism și rezervați-vă imediat un pachet turistic de explorare a minunatelor peisaje ce se găsesc în această țară!