10 sfaturi pentru alegerea unui serviciu de curierat

de

Folosiți, în prezent, un serviciu de curierat pentru expedierea coletelor voastre? Sau vă gândiți să apelați la unul? Sunteți mulțumiți de ceea ce ați primit până acum, din partea altor firme similare? Dacă nu, faceți o schimbare! Aflați imediat cum, citind rândurile de mai jos!

1. Doriți să puteți compara prețurile și serviciile de curierat pe care le aveți la îndemână?

Apelați la un intermediar. Acesta poate fi chiar internetul. Căutați o listă cu toate firmele de curierat care activează pe raza județului în care locuiți, și vedeți care din ele sunt cele mai competitive. Intrați și pe site-urile lor! Întrebați alți clienți!

2. Aveți nevoie de un soft de cumpărături (atunci când achiziționați obiecte de pe internet) care să vă ofere posibilitatea de a vedea informațiile legate de livrare, precum și firmele de curierat prin care se poate face transportul bunurilor?

Unele coșuri de cumpărături care sunt în dotarea magazinelor online vă pot oferi această soluție și pot chiar fi conectate cu alte soft-uri care să vă ușureze și mai mult munca.

3. Livrarea este urgentă?

Nu toate serviciile de curierat au disponibilă opțiunea „expediere expres” sau „expediere rapidă”. Și, indiferent dacă o oferă sau nu, informați-vă înainte care este diferența dintre cele două!

4. Coletul trebuie să ajungă la destinație la o anumită oră?

Dacă acesta este cazul, alegeți o firmă de curierat care poate să livreze pachete într-un interval orar prestabilit.

5. Bunurile expediate sunt de valoare?

Uneori, serviciul standard de livrare oferă și o asigurare pe durata transportului, până la destinație. Alte ori, s-ar putea să fie nevoie să plătiți în plus, asta dacă doriți mai multe beneficii.

6. Ce mărime are coletul expediat?

Pentru pachetele mari sau pentru paleți de marfă, dacă apelați la o firmă de curierat, ar fi bine să știți din timp dacă aceasta este dispusă să vă preia coletul. S-ar putea să aveți nevoie de un mijloc de transport mai mare și de mai mulți oameni, ceea ce implică și costuri mai ridicate.

7. Vreți servicii ieftine?

Nimănui nu-i place să plătească sume exorbitante pentru expedierea unui colet. De aceea, informați-vă cu privire la prețurile practicate de firmele de curierat și, dacă se poate, negociați-le!

8. Livrați în mod constant pachete?

Interesați-vă dacă serviciul ales vă oferă posibilitate să vi se ridice frecvent coletele pentru a fi expediate. De asemenea, fiți atenți și la prețuri sau la condițiile impuse de firma de curierat.

9. Aveți mai multe colete de livrat în anumite zile din săptămână?

Pentru multe companii, ziua de luni este mereu una foarte aglomerată, în special dacă vorbim despre expedierea de pachete. Asigurați-vă că firma de curierat aleasă de voi poate face față volumului de colete și de muncă la care o veți supune!

10. Doriți ca pachetele voastre să fie livrate de către un angajat în uniformă?

Unii clienți ar putea cere să li se înmâneze coletele pe care le așteptă din partea unui angajat îmbrăcat în uniformă, care conduce o mașină marcată a firmei de curierat.