11 stafuri pentru impachetat mobila

de

Mutarea este un tip de operatiune care necesita a fi pregatit din timp. E vorba de un plan bine pus la punct pe care trebuie sa vi-l faceti organizat, tocmai pentru a nu va simti presati in momentul in care trebuie sa va mutati.

Pentru ca o mutare sa decurga in cele mai bune conditii, pentru  a face fata situatiilor neplacute si pentru a va proteja bunurile in timpul transportului, va sugeram sa luati in calcul urmatoarele aspecte:

  1. Cautati cutii de carton si saci voluminosi din rafie. Puteti gasi cutii si saci in comert, in diferite hyper-marketuri sau puteti apela pentru cutii la diferite magazine ce se aprovizoneaza regulat cu marfa, in ideea de a mai economisi niste bani. De asemenea, veti avea nevoie si de hartie pentru ambalat, banda adeziva, folie de plastic, pentru a izola cat mai bine obiectele dumneavoastra de o posibila deteriorare
  2. Achziionati cutiile din timp! De ce ? E mai bine sa aveti mai multe cutii, decat sa intrati in criza de timp atunci cand va depozitati obiectele. Inca un pont: cutiile trebuie sa fie de diferite marimi pentru a aseza cum trebuie obiectele in functie de marimea acestora. Cutiile trebuie sa fie dintr-un carton dur si care se rupe greu, pentru a rezista la greutate si la transport.
  3. Impachetati tablourile, oglinzile sau obiectele drepte din sticla in cartoane groase si dure si pe care sa le izolati cu banda adeziva.
  4. Impachetati organizat! Si anume, impachetati pe categorii obiectele din fiecare camera si puneti etichete cu nume pe fiecare cutie. Astfel, va va fi mult mai usor in momentul in care despachetati, deoarece stiti exact unde trebuie sa puneti obiectele si carei camere ii este destinata fiecare cutie. De asemenea, va divizati munca mai bine, si anume, va stabiliti pentru fiecare zi care e camera pe care o impachetati, reusind astfel sa va organizati si timpul, si energia.
  5. Asigurati-va tot timpul ca fundul cutiilor este unul stabil. Daca doriti sa fiti sigur de acest lucru, puteti banda adeziva, ca sa fiti siguri ca acea cutie nu va ceda in timpul mutatului.