3 Aspecte esentiale pe care sa le ai in vedere atunci cand alegi hrana pentru caini

de

In momentul in care achizitionam sau adoptam un animal de companie, indiferent ca vorbim despre caini sau despre pisici, acesta devine in mod cert un membru al familiei, astfel ca ne dorim tot ce este mai bun pentru acesta. Exista numeroase moduri prin care ne putem arata aprecierea fata de patrupede, insa calitatea hranei furnizate ramane fara doar si poate unul dintre modurile cele mai simple prin care ne putem arata respectul fata de noul membru al familiei. Spre deosebire de pisici, care sunt mult mai selective cu hrana pe care o consuma, cainii aproape ca pot manca orice, chiar si lucruri care ne pot intoarce stomacul pe dos. Acest lucru din pacate nu este unul pe care l-am putea include pe lista celor pozitive avand in vedere ca sanatatea animalutelor de companie, este in mod cert afectata de ceea ce consuma din punct de vedere nutritional.

Din fericire insa, astazi este mult mai simplu sa avem grija de animalutele noastre de companie, gratie faptului ca marii si micii producatori de mancare pentru caini ne intampina in prezent cu o oferta foarte generoasa de produse destinate hranirii cainilor. Desi acest aspect este un motiv de bucurie pe deoparte, simultan, aceasta diversitate impresionanta de brand-uri de hrana pentru caini, ingreuneaza semnificativ alegerea celei potrivite pentru patrupedul tau. Iata insa cateva sfaturi care te pot ajuta sa faci alegerea corecta in acest sens, mult mai usor.

Asigura-te ca hrana pe care o alegi dispune de cat mai multe substante nutritive.

Lucrurile ar fi mult prea simple daca ar exista un singur tip de hrana, care sa se potriveasca intru-totul cu necesitatile tuturor raselor de caini, insa din pacate, acest lucru reprezinta doar o himera, astfel ca este de datoria noastra sa gasim cea mai buna mancare pentru propriul catel. O hrana de calitate pentru caini va contine un numar cat mai mare de substante nutritive, substante de care catelul tau are nevoie pentru a putea creste si pentru a se putea dezvolta in mod corespunzator. Singura optiune pe care o ai insa este aceea de a testa mai multe tipuri de hrana si sa observi in timp efectele acesteia asupra cainelui.

Achizitioneaza hrana pentru animale de la brand-uri cunoscute.

Este foarte important sa ai in vedere faptul ca atunci cand vine vorba despre sanatatea animalutului tau de companie, nu trebuie sa facem niciun fel de compromis. Astfel, specialistii ne recomanda sa optam intotdeauna pentru o hrana de calitate, care provine de la un brand cunoscut, chiar daca acest lucru ne pune in situatia de a cheltui ceva mai mult in acest sens. Acest lucru insa nu inseamna ca un brand ceva mai nou aparut este total descalificat, ci experienta timpului este cea care isi spune cuvantul in aceasta situatie.

Tine cont cu strictete de varsta, rasa si talie.

Toate aceste aspecte te pot ajuta sa ajungi la hrana potrvita mult mai usor, avand in vedere ca hrana pentru caini se regaseste in general in acest mod. Daca este vorba despre un pui de caine, atunci vei avea nevoie de o hrana special conceputa pentru juniori, iar daca acesta se afla la varsta adulta, tipul de hrana trebuie adaptat in functie de acest criteriu.