Ce Trebuie sa Stii Inainte de a Cumpara o Presa de Calcat?

de
Nimeni nu poate identifica precis cand au inceput oamenii sa isi calce hainele. Cercetatorii au concluzionat ca in urma cu o mie de ani in China deja se foloseau carbuni incinsi pentru a elimina cutele din imbracaminte. Carbunii erau pusi intr-un fel de tigaie cu capac si o coada foarte lunga care era presata pe toata suprafata materialului. In Europa medievala se foloseau obiecte din sticla, pietre sau chiar lemn pentru a netezi suprafetele textile. Cert este ca de la acele vremuri s-a ajuns sa nu existe gospodarie fara o presa de calcat sau macar o statie de calcat.

De ce Este o Statie de Calcat Indispensabila Intr-o Casa?

Oricine isi doreste sa aibe haine calcate si frumos aranjate intr-un sifonier din care sa poata alege. Calcatul rufelor insa poate parea de cele mai multe ori o sarcina dificila si plictisitoare. Fiecare tesatura are un fel anume in care reactioneaza la calcat. De aceea este foarte important ca persoana care se ocupa de calcatul hainelor sa stie cum sa procedeze in fiecare caz.
statie de calcat, fie si una neprofesionala, este un mare ajutor in casa in asemenea situatii. Pe vremuri oamenii testau temperature talpii fierului de calcat aplicand apa pe aceasta, sau foloseau batiste ude puse peste suprafata de calcat pentru a obtine aburi. Statiile de calcat modern nu mai au nevoie de astfel de improvizatii. Mai toate dispun de setari multiple, in functie de tipu de tesatura, si de reglaje ale nivelului de aburi pe care il produc.
O alta problema din trecut era frica de a pleca de acasa si de a uita “fierul in prize”. Aproape orice statie de calcat moderna dispune de temporizator care o opreste in cazul nefolosirii ei un anumit timp. Astfel evenimentele nefericite aparute in urma uitarii lor in prize pot fi date uitarii.

La ce se Poate Folosi o Presa de Calcat?

Presa de calcat a aparut din dorinta de a economisii din timpul dedicat calcarii hainelor. O presa de calcat este un fel de fier de calcat pe steroizi. Din denumirea sa oricine isi poate da seama ca acest aparat face ceea ce face un fier de calcat obisnuit, dar pe o suprafata mult mai mare. Din acest motiv o astfel de presa va putea fi folosita pentru netezirea unor suprafete mult mai repede si mai eficient.
Presele de calcat sunt practic niste mese de calcat duble, partea de sus incalzindu-se si putand fi ridicata si coborata. Presele de calcat sunt de mai multe feluri. Acestea pot varia in functie de putere, de dimensiunea talpii sau de materialul din care este facuta talpa. De aceea, oricine doreste sa isi cumpere o presa de calcat va trebui sa se documenteze in prealabil.
O presa pentru uz casnic poate fi achizitionata cu doar cateva sute de lei, pretul crescand in functie de pretentiile si preferintele clientului. Presele de calcat sunt cel mai des intalnite in medii industriale cum ar fi ateliere de croitorie sau curatatorii, deoarece acestea au fost dezvoltate pentru a putea calca o cantitate mare de articole vestimentare sau tesaturi in general, intr-un timp foarte scurt.

Alegerea Celei mai Bune Prese de Calcat

In ziua de azi oricine isi poate cumpara o presa pentru calcatul hainelor. Asta nu inseamna ca orice presa raspunde nevoilor tale. Inainte de a intra pe site-ul oricarui magazine specializat ar fi bine sa iti stabilesti cateva criterii la care presa ar trebui sa raspunda si sa te informezi asupra variantelor care exista pe piata.
Prima conditie pe care o presa ar trebui s-o indeplineasca ar fi puterea. O presa cu o putere mai mare se va incalzii intotdeauna mai bine, oferind astfel o calcare mai buna si o eliminare a bacteriilor din tesatura mai eficienta. Pentru presele de uz casnic puterea acestora ar trebui sa inceapa de pe la 1600 W.
O alta caracteristica de care trebuie tinut cont cand se achizitioneaza o astfel de presa este dimensiunea si materialul din care este facuta talpa. Talpile preselor sunt executate de obicei din inox sau aluminiu, variant preferata fiind cea de aluminiu deoarece acest material ajuta la o disipare mai buna a caldurii. De asemenea, cu cat talpa este mai mare cu atat creste suprafata care poate fi calcata odata.
Alte caracteristici cum ar fi display-ul digital, cantitatea de abur sau reglajul in functie de tesatura, sunt la discretia fiecarui cumparator in parte. Ce este sigur este faptul ca aproape orice nevoie ar avea clientul, exista o presa care sa corespunda acestora.