3 modalitati de a raspunde la „De ce ar trebui sa va angajam?”

de

Aceasta intrebare este menita sa suprinda reactia intervievatului, cu alte cuvinte sa vada de ce este potrivit pentru job-ul respectiv.

Este o intrebare destul de „fara viitor”, in sensul ca nu exista neaparat un raspuns corect. Cu toate acestea, este o intrebare pusa aproape la orice interviu.

Vestea buna este ca, in ciuda faptului ca pare o intrebare de umplutura, este de fapt o oportunitate foarte buna de a rezuma motivul pentru care sunteti potrivit pentru aceasta pozitie.

Va permite sa vorbiti despre abilitatile dumneavoastra, despre potrivirea dvs. cu locul de munca respectiv si despre tot ce este intre ele.

Iata trei strategii.

1. Intersectia

O modalitate de a aborda aceasta intrebare de interviu este sa intersectati raspunsul cu ce credeti ca ar vrea sa auda cel care va ia interviul si ce este adevarat pentru dvs.

Practic, vreti sa treceti peste faptul ca el sau ea va primi un angajat entuziast care are exact abilitatea potrivita setata pentru pozitie.

Trebuie sa constientizati ca raspunsul corect nu trebuie sa fie perfect pentru ca atunci totul poate parea si suna mult prea plastic.

Cheia aici este sa nu uitati partea a doua: sa vorbiti despre dvs. Prea multi oameni fac greseala de incerca sa fie prea mult pe placul angajatorului uitand de fapt de ce sunt acolo.

2. Expertul companiei

Unii intervievatori o vor explica si altii nu, dar ar trebui sa stiti ca intreaga intrebare este: „De ce sa te iau pe tine in locul altcuiva?”. Adica trebuie sa vorbiti despre punctele forte pe care le aveti.

Daca simtiti ca deja v-ati explus si explicat skill-urile de foarte multe ori, poate ca o abordare mai buna pentru dvs. este sa aratati ceea ce ati aduce dvs. in plus.

Presupunand ca sunteti in competitie cu alti candidati calificati, un lucru bun pentru a evidentia acest moment este devotamentul fata de acest job.

Pentru a face acest lucru, evidentiati ca aveti niste calitati speciale pentru job-ul respectiv. Acest lucru, desigur, necesita un pic de cercetare a companiei, astfel incat sa puteti vorbi despre unicitatea, istoria, viitorul si investitia dvs. personala la job-ul respectiv.

Intervievatorii, aproape toti, vor aprecia faptul ca ati facut research despre companie, acest lucru arata ca sunteti devotat si ca va doriti cu adevarat job-ul respectiv.

Va aratati entuziasmul pentru pozitia in care va aflati, vorbiti despre dvs. ca un individ care s-ar lasa antrenat mai usor spre deosebire de altii.

3. Persoana care rezolva problema

In mod frecvent, angajatorii publica posturi, deoarece au o problema care trebuie rezolvata, adica au nevoie de dvs. Mergeti direct la subiect cu raspunsul dvs., in mod ideal cat mai detaliat cu putinta, astfel veti lasa impresia ca sunteti omul potrivit pentru problema respectiva.

Nu va petreceti tot timpul vorbind despre trecut – concentrati-va eforturile asupra viitorului si explicati cum puteti face viata intervievatorului mai usoara, abordand problema cea mai iminenta.

Acest lucru arata ca ganditi inainte si ca deja sunteti un jucator de echipa gata sa atinga terenul.

Data viitoare cand va confruntati cu aceasta intrebare de interviu incercati una dintre aceste strategii ca sa va departati de ceilalti intervievati. Nu uitati ca trebuie sa faceti un singur lucru pozitiv care sa-i determine sa va tina minte!