8 dezavantaje ale ciclismului

de

Indiferent ca esti ciclist amator sau doar faci naveta pe bicicleta pana la munca, trebuie sa stii ca ciclismul nu are doar avanataje, ci si cateva dezavantaje.

Iata care sunt acestea:

1. Expunere

Spre deosebire de atunci cand mergi cu masina, cand esti pe bicicleta esti mult mai expus diverselor pericole, dar si fenomenelor meteorologice. Sigur, te poti echipa corespunzator, insa niciun echipament nu te va proteja prea mult de ploaie, frig sau vant.

2. Cheltuieli neprevazute

Daca faci parte din cei care au renuntat la masina in favoarea navetei cu bicicleta la locul de munca, probabil te-ai gandit ca asa va fi mai ieftin si mai sanatos. Si, in mare parte, ai dreptate. Insa si in cazul bicicletei pot aparea destule cheltuieli neprevazute, cum ar fi schimbarea unei anvelope, inlocuirea sistemului de franare, a lantului sau a butucilor.

In plus, daca nu optezi pentru un sistem antifurt sau daca nu ai un loc sigur de parcare, poti ramane chiar fara bicicleta.

3. Stapanii soselelor

Sunt destul de intalniti pe la noi, din pacate. Sunt acei soferi teribilisti, care nu respecta regulile de circulatie si care nu ar lasa niciodata un biciclist sa isi vada linistit de drum fara sa il claxoneze sau sa il inghesuie pe marginea drumului.

4. Gropile

Atat de des intalnite pe drumurile noastre, acestea pot fi chiar fatale unui ciclist. Caci daca esti in masina, de exemplu, poti trece fara probleme chiar si peste o groapa mai maricica, insa pentru un biciclist, chiar si cea mai mica groapa poate crea probleme destul de serioase.

5. Iluminare slaba

Desi farurile de bicicileta au cunoscut imbunatatiri semnificative in ultimii ani, acestea tot nu se pot compara cu cele ale masinilor, de exemplu, ca si putere de iluminare. Astfel, esti mai greu de reperat de catre ceilalti participanti la trafic, dar si tu poti vedea destul de greu eventualele obstacole de pe sosea.

6. Lipsa pistelor de biciclete

Chiar daca lucrurile stau un pic mai bine la acest capitol fata de anii trecuti, dezvoltarea este totusi insuficienta pentru asigurarea unor conditii decente de drum biciclistilor.

7. Lipsa spatiului de depozitare

Poate fi un pic mai dificil sa cari pe bicicleta laptop-ul si alte documente pentru birou, pachetul pentru pranz, dar si cele necesare in caz de urgenta (pompa, kit de pana, etc). Din aceste motive, multi oameni prefera in continuare sa mearga cu masina la serviciu, si nu cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun.

8. Distanta limitata

Desi sunt destui ciclisti care s-au inhamat la o plimbare cu bicicleta in jurul lumii, acest lucru nu este accesibil pentru toata lumea.

Avand in vedere cele de mai sus, multa lume prefera sa renunte la mersul pe bicicleta in favoarea deplasarii cu masina. Iar cei care vor in continuare sa pedaleze, pot opta oricand pentru o bicicleta fitness.