Alege culoarea perfecta pentru usa de garaj

de

Casa ta are usa de garaj? Asta e foarte bine, insa a avea un garaj care sa domine fatada casei tale poate fi o problema de design. Am descoperit ca cea mai mare greseala pe care o fac proprietarii este de a utiliza culori care atrag prea mult atentia asupra usii de garaj decat sa o minimalizeze. Acest aspect este mult mai pronuntat in cazul caselor ce au usi de garaj cu un design proeminent care domina din start fatada casei.

In cazul unor case personalizate usa de garaj face parte din profilul arhitectural si este indicat sa aiba o culoare prin care sa iasa in evidenta. Totusi, marea majoritate a caselor au usi de garaj standardizate si neatragatoare si este mai bine sa fie integrate decat in contrast fata de culoarea de baza a casei.

Iata cateva sfaturi generale de care sa tii cont atunci cand alegi culoarea usii tale de garaj:

Alege pentru usa de garaj culoarea predominanta a casei tale, nu culoarea care se regaseste mai putin sau albul (exceptand cazul in care albul este culoarea casei) daca doresti sa nu iasa prea mult in evidenta. Daca usa de garaj are aceeasi culoare, casa va parea mai mare.

In ceea ce priveste cadrul usii de garaj, culoarea potrivita este cea a usii sau culoarea ornamentelor casei. De obicei, culoarea ideala este culoarea casei dar, cateodata, ar putea fi indicat sa nu atrageti atentia asupra cadrului cu o culoare contrastanta.

Nu va decideti asupra unei culori similare cu cea a usii casei sau cu rulourile exterioare. In general aceasta atrage prea multa atentie asupra usii de garaj si va transforma prea mult fatada casei.

Nu subliniati detaliile unei usi de garaj standard alegand mai multe culori pentru acesta. Exista usi aparte sau istorice unde acest alegere ar putea fi potrivita, insa pentru majoritatea usilor de garaj nu reprezinta o solutie indicata.

Pentru a muta focusul de la usa de garaj catre intrarea casei, alegeti o culoare frumoasa pentru usa de intrare. Poti de asemenea sa atragi atentia asupra intrarii prin iluminat, plante sau flori colorate sau o bancuta sau alt element de bun gust in apropierea usii.

Daca nu aveti deja o usa de garaj sau doriti sa o inlocuiti, puteti gasi pe www.analkodoors.ro o gama larga de usi de garaj moderne. Aici veti putea lua legatura cu profesionisti care sa va ajute in alegerea dumneavoastra iar usa de garaj asupra careia va veti decide o veti putea personaliza, avand la dispozitii mii de culori dintre care sa alegeti.