Cat de bine ne cunoastem stilul vestimentar?

de

Intrebarea pe care ne-o adresam de fiecare data este: Oare am ales tinuta potrivita? Ei bine, acest lucru nu poate fi confirmat decat de un specialist in domeniu, insa in moemntul in care mergem la cumpaaturi, nu toata lumea apeleaza la un sfat din partea celor specializati, de cele mai multe ori fiind necesar sa ne descurcam pe cont propriu. Modul in care ne selectam obiectele vestimentare este influentat si de gusturile fiecaruia, iar acest lcuru este sesizabil de cele mai multe ori.

Linia corpului este foarte importanta. Nu trebuie sa ne pierdem in tinute largi si fara forma, doar din dorinta de a ne acoperi cateva kilograme acumulate intr-o anumita perioada. Tinutele vestimentare pentru aceasta categorie sunt foarte variate, iar alegerile sunt mult mai usoare, avand la dispozitie posibilitatea de a purta modelele si culorile preferate.

In functie de evenimentul la care participam, tinuta trebuie sa fie in tema cu tema respectiva, astfel incat rezultatul sa fie unul multumitor. Daca participam la o intalnire de afaceri, atunci opteaza pentru obiectele vestimentare office, dar in acelasi timp elegante care iti vor pune in valoare trasaturile corpului si in acelasi timp exprima integritate, seriozitate si incredere.

Forma corpului ne avantajeaza in momentul in care hainele pe care alegem sa le purtam scot in evidenta ceea ce ne dorim sa aratam. Clepsidra este forma in care echilibrul formelor trebuie mentinut, evidentiind talia, fie prin croiala obiectelor vestimentare alese, fie prin culori sau accesoriile pe care alegem sa le purtam.

Forma atletica sau dreptunghi este cea in care trebuie sa achizitionam tinutele accentuand atat umerii cat si soldurile, fara a crea o discrepanta intre acestea. Culorile, suprapunerile sau accesoriile de tip curea, corsete sunt preferate pentru a avea o imagine de invidiat in fata tuturor.

In cazul formei para, mai exact umerii sunt mai mici decat soldurile, trebuie sa ne preocupam in mod special de partea de sus a corpului. Purtarea unor tinute cu umerii marcati, fie prin model sau diverse accesorii, suprapuneri, culori sau imprimeuri ne vor evidentia punctele forte ale corpului.

Exista femei care au o forma a corpului ca un fruct, mai exact mar, avand avantajul unor picioare subtiri si lungi. Partea de sus a corpului trebuie sa fie obiectivul nostru, deoarece crearea unui echilibru intre partea de sus si jos prin folosirea unor obiecte vestimentare precum pantaloni evazati, fuste colorate in partea de jos a corpului ne va generat un look de invidiat de fiecare data. Modul in care ne facem aparitia in anumite momente in societate sunt momente in care ne simtim umoase si apreciate, iar sfaturi utile puteti gasi aici.