Ce trebuie luat in considerare cand cumparam un sistem audio pentru masina

de

Orice ma╚Öin─â, ├«n func╚Ťie de nivelul de echipare, are ├«n dotare ╚Öi un sistem audio standard. Poate c─â nu este cel mai bun sau cel mai performant, dar ├«╚Öi face treaba pentru care a fost g├óndit. ╚śi, pentru mul╚Ťi dintre noi, asta este suficient. Ne mul╚Ťumi ╚Öi cu sistem de sunet mai banal. Nu suntem fanii unui bass mai puternic sau nu ne obsedeaz─â ideea de claritate perfect─â.

La polul opus, sunt ├«mp─âtimi╚Ťii sutelor de wa╚Ťi. Cei c─ârora le place s─â „rup─â” boxele ├«n dou─â, care caut─â acel sunet perfect. Pentru ei, sistem audio standard nu sunt ni╚Öte cuvinte pe care s─â le aib─â ├«n vocabular. De fapt, nici nu vor s─â aud─â de a╚Öa ceva. Un CD player sau un MP3 player obi╚Önuit sunt o jignire. Boxe din fabric─â? Pentru amatori! Ei vor mai mult.

1. Claritatea

Calitatea muzicii care se va auzi din noul sistem audio pe care îl cumperi este foarte importantă. Gândește-te că vei călători foarte des cu mașina, deci claritatea trebuie să fie un aspect peste care să nu treci foarte ușor. Muzica va trebui să se audă perfect, fără nici cele mai mici distorsiuni.

2. Costul sistemului

Pre╚Ťul pl─âtit pentru achizi╚Ťionarea sistemului audio este una. Valoarea sa, alta.

Iat─â la ce m─â refer: nu ├«ntotdeauna ceva ce este scump, este ╚Öi bun. ╚śi invers: nu tot ce este ieftin, este bun.

Dac─â dai bani pe un sistem scump, dar slab, po╚Ťi s─â consideri ca ai aruncat acei bani pe fereastr─â. ├Äntr-un final, vei regreta decizia luat─â.

C├ónt─âre╚Öte foarte atent op╚Ťiunile pe care le ai, ╚Öi informeaz─â-te cu privire la sistemul pe care vrei s─â-l cumperi, indiferent de pre╚Ťul pe care ├«l are!

Iti recomand sa te uiti pe Cel.ro si pe Emag.ro sa compari ofertele lor si sa alegi un sistem audio care se incadreza in bugetul tau.

3. M─ârimea sistemului

Dacă spuneam, ceva mai sus, că scump nu înseamnă mai bun, cam același lucru este valabil și pentru mărime: nu tot ceea ce este mare se va potrivi în mașina ta. Alege un sistem audio care să încapă înăuntru, în aceleași locașuri ale vechiului sistem, fără a fi nevoie să faci alte modificări importante.

Fiecare box─â, subwoofer sau tun de bass sunt obiecte de propor╚Ťii ├«nsemnate, care pot ocupa mult spa╚Ťiu ╚Öi care nu vor putea ├«nc─âpea ├«n loca╚Öurile existente. De asemenea, sunt ╚Öi grele, ceea ce ├«nseamn─â c─â nu vor putea fi sus╚Ťinute de ╚Öuruburi fragile.

4. Display-ul și butoanele de control

Un display mai mare poate reprezenta un avantaj, deoarece informa╚Ťiile afi╚Öate pe el se v─âd mai bine, la fel cum la un sistem audio cu touchscreen, grafica ╚Öi toate celelalte simboluri sunt mai vizibile dac─â ╚Öi ecranul pe care apar este ceva mai mare.