Ce trebuie luat in considerare cand cumparam un sistem audio pentru masina

de

Orice mașină, în funcție de nivelul de echipare, are în dotare și un sistem audio standard. Poate că nu este cel mai bun sau cel mai performant, dar își face treaba pentru care a fost gândit. Și, pentru mulți dintre noi, asta este suficient. Ne mulțumi și cu sistem de sunet mai banal. Nu suntem fanii unui bass mai puternic sau nu ne obsedează ideea de claritate perfectă.

La polul opus, sunt împătimiții sutelor de wați. Cei cărora le place să „rupă” boxele în două, care caută acel sunet perfect. Pentru ei, sistem audio standard nu sunt niște cuvinte pe care să le aibă în vocabular. De fapt, nici nu vor să audă de așa ceva. Un CD player sau un MP3 player obișnuit sunt o jignire. Boxe din fabrică? Pentru amatori! Ei vor mai mult.

1. Claritatea

Calitatea muzicii care se va auzi din noul sistem audio pe care îl cumperi este foarte importantă. Gândește-te că vei călători foarte des cu mașina, deci claritatea trebuie să fie un aspect peste care să nu treci foarte ușor. Muzica va trebui să se audă perfect, fără nici cele mai mici distorsiuni.

2. Costul sistemului

Prețul plătit pentru achiziționarea sistemului audio este una. Valoarea sa, alta.

Iată la ce mă refer: nu întotdeauna ceva ce este scump, este și bun. Și invers: nu tot ce este ieftin, este bun.

Dacă dai bani pe un sistem scump, dar slab, poți să consideri ca ai aruncat acei bani pe fereastră. Într-un final, vei regreta decizia luată.

Cântărește foarte atent opțiunile pe care le ai, și informează-te cu privire la sistemul pe care vrei să-l cumperi, indiferent de prețul pe care îl are!

Iti recomand sa te uiti pe Cel.ro si pe Emag.ro sa compari ofertele lor si sa alegi un sistem audio care se incadreza in bugetul tau.

3. Mărimea sistemului

Dacă spuneam, ceva mai sus, că scump nu înseamnă mai bun, cam același lucru este valabil și pentru mărime: nu tot ceea ce este mare se va potrivi în mașina ta. Alege un sistem audio care să încapă înăuntru, în aceleași locașuri ale vechiului sistem, fără a fi nevoie să faci alte modificări importante.

Fiecare boxă, subwoofer sau tun de bass sunt obiecte de proporții însemnate, care pot ocupa mult spațiu și care nu vor putea încăpea în locașurile existente. De asemenea, sunt și grele, ceea ce înseamnă că nu vor putea fi susținute de șuruburi fragile.

4. Display-ul și butoanele de control

Un display mai mare poate reprezenta un avantaj, deoarece informațiile afișate pe el se văd mai bine, la fel cum la un sistem audio cu touchscreen, grafica și toate celelalte simboluri sunt mai vizibile dacă și ecranul pe care apar este ceva mai mare.