Piese auto reconditionate sau din dezmembrari?

de

Intrebarea acesta vine in mintea oricarui sofer, care nu se gandeste sa cumpere o piesa auto noua, sa dea pe ea cat pe o jumatate de masina la mana a doua. Aici vorbim de elementele de servodirectie, casete de directie si pompe servodirectie, care sunt indispensabile masinilor inca din 1951, de cand a aparut Chrysler Imperial, prima masina dotata cu acest sistem facil de manevrare a volanului.

Astazi, toate marcile de autovehicule au implementat acest sistem de servodirectie, exceptand batrana Dacie, la care trebuie sa tragi de volan cu ambele maini la viraje, ca sa nu mai vorbim de manevrele de intoarcere sau parcare…

In linii mari, ca sa fac o scurta introducere, sistemul de servodirectie sau directia asistata, cum se mai numeste, este un mecanism ce foloseste energia furnizata de motor, pentru a reduce forta exercitata de catre sofer pentru rotirea volanului si, in afara de asta, nu mai permite transmiterea socurilor la volan, cauzate de denivelarile terenului.

Acum ca am clarificat importanta acestui sistem indispensabil autovehiculelor, revenind la intrebarea de mai sus, constat ca am doua variante prin care imi pot rezolva problema aparuta, asta daca exclud inca de la inceput cumpararea unei piese noi, care costa mai mult decat toate taxele la stat pe un an. Si atunci, cumpar piese de la dezmembrari sau reconditionate?

Varianta cea mai ieftina ar fi piesa din dezmembrari,si stim cu totii ca pentru romani primeaza costul, insa aici intra in joc siguranta noastra, pentru ca nu stii ce defectiuni poate ascunde piesa in sine, putandu-se strica la scurt timp dupa ce ai montat-o.

Plus de asta, exista si riscul ca o piesa la mana a doua sa-ti creasca consumul de benzina sau motorina sau sa iti provoace probleme mult mai grave si mai greu de rezolvat. Asa ca, am putea opta pentru cea de-a doua varianta, de mijloc, piese reconditionate.

Piesele reconditionate sunt o buna varianta, in primul rand pentru ca ai posibilitatea sa-ti folosesti cea a mai ramas bun din vechea piesa, doar sa inlocuiesti subansamblele uzate. Astfel, reduci semnificativ costurile si te alegi cu o piesa rezistenta si durabila.

Piesa este inspectata, demontata si curatata, urmand ca mai apoi sa se reasambleze cu elemente de schimb originale. Plus de asta, la atelierele specializate, obtii si un certificat de garantie. Si ca tot am adus in discutie atelierele, sunt putine service-uri care se ocupa de reconditionat piese.

Atunci cand vorbim de elementele de servodirectie, de casete de directie si de pompe de servodirectie, deja ne miscoram variantele, deoarece exista doar cateva service-uri la nivel national specializate pe aceasta nisa. De accea este bine sa cautam profesionisti atunci cand vrem ca unu lucru sa fie bine făcut.

Va așteptam la service-ul Autoestet din Bucuresti, bd. Theodor Pallady, 315 (str. Balta Albina), sector 3.

Suna chiar acum pentru o programare 0726 098 013!