Cele mai importante cluburi auto din România

de

Fie că ești un împătimit al unei anumite mărci de mașini, al tunning-ului sau a diferitelor tipuri de competiții care implică mașinile, trebuie să știi că pentru fiecare dintre acestea există un club fondat de oameni la fel de pasionați ca și tine. Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi trenduri în materie de tunning sau cu cele mai cool accesorii pentru mașina ta, înscrierea într-un astfel de club poate fi ceea ce căutai.

În afară de partea tehnică a acestor cluburi, trebuie să știi că acestea reprezintă și o cale bună de a socializa și de a lega prietenii cu oameni care împărtășesc aceeași pasiune (citeste si Avantajele unui club automobilistic). Dacă ești interesat să aderi la un astfel de club, trebuie să îndeplinești o serie de condiții care diferă la fiecare club în parte, însă cea mai importantă și des întâlnită este aceea de a avea 18 ani și o mașină, având în vedere că este vorba despre cluburi auto.

Așadar, în funcție de mașina pe care o deții și de pasiunile pe care le ai, poți să aderi la o multitudine de cluburi (nu știu cum e prin alte țări, dar România sigur nu duce lipsă de astfel de forme de organizare, existând câte unul sau mai multe cluburi pentru fiecare tip de mașină și de activități legate de acest domeniu).

Iată care sunt cele mai importante cluburi auto la care poți să te înscrii:

1. GT Auto Club Sportiv

Asociația “GT Auto Club Sportiv” are drept principal scop atragerea pasionaților de automobilism sportiv și a posesorilor de automobile de serie sau de competiție în concursurile de îndemânare auto la nivel național, precum și formarea și dezvoltarea abilităților specifice acestui gen de competiție.

2. Retromobil Club România

A luat ființă în primăvara anului 1998, atunci când 21 de pasionați de vehicule istorice s-au reunit la București și au hotărât fondarea unei asociații care să fie organizată și să funcționeze după principiile grupărilor similare din țările cu tradiție în domeniu.

Clubul regrupează exemplare cu o deosebită valoare tehnică și istorică, premiate la diferite competiții interne și internaționale, vehicule istorice fabricate în perioada 1899-1984. De asemenea, acesta promovează pe plan intern și internațional vehiculele istorice de fabricație românească produse de firmele ARO, DACIA, TV, MOBRA, CARPATI, OLTCIT și SR.

3. Midnight Racers

Potrivit site-ului de prezentare, la început, clubul Midnight Racers era o grupare de prieteni legați de aceeași pasiune pentru mașini și sporturile cu motor, ajungând ca în 2006 să devină unul dintre cele mai importante cluburi din țară, cu peste 70 de membri și filiale în 3 orașe din țară și una în Republica Moldova. Tot în 2006, clubul a fost recunoscut oficial și a devenit Asociația Club Sportiv Midnight Racers, înregistrată la Federația Română de Automobilism și Sport.
Membrii acestui club doresc să creeze un mediu ideal pentru afirmarea oricărui iubitor de sporturi auto-moto.

4. Clubul Colecționarilor de Machete Auto din România

Iată că nu trebuie neapărat să ai o mașină funcțională pentru a putea face parte dintr-un club auto. O mână de oameni pasionați de acest domeniu au pus bazele primului club de acest gen de la noi din țară. Deși destul de recent înființat, la începutul acestui an, clubul promite să fie alături și să primească în rândul său orice colecționar de machete auto din România.

5. Cluburile dedicate unei mărci anume de mașini

Dacă ai o mașină, cu siguranță ai găsit pe internet o sumedenie de forumuri și cluburi dedicate mărcii respective. Așadar, aproape pentru fiecare marcă în parte există cel puțin un club care vine în întâmpinarea iubitorilor de mașini și a curiozităților acestora.

Fiecare dintre grupările menționate mai sus, organizează întâlniri pe tot cuprinsul țării și tot felul de evenimente care mai de care mai interesante la care poți participa și tu dacă te pasionează acest domeniu. Tot ceea ce trebuie să faci este să cauți un astfel de club în zona în care locuiești pentru a putea fi cât mai aproape de prietenii pe care sigur ți-i vei face. Dacă nu există unul aproape de tine, poți foarte ușor să ții legătura cu membrii grupării pe internet și să participi personal doar la cele mai importante evenimente.

Oricare ar fi alegerea ta, aderarea la un astfel de club reprezintă o soluție bună dacă vrei să socializezi și să te bucuri de mașini alături de oameni la fel de pasionați ca și tine.