Cum alegi tricicleta ideală pentru copilul tău

de

Până ce copilul devine încrezător să facă primii pași, trebuie să le oferim cât mai multe variante de a face mișcare. Odată ce a început să stea în fund, suntem în căutarea de jucării şi echipamente pentru a le ocupa timpul într-un mod cât mai plăcut. Pentru că sunt de preferat activitățile în aer liber, cei mai mulți părinți optează pentru o tricicletă.

Avantajul unei triciclete de copii este că poate fi folosită atât la exterior cât şi la interior, dacă spațiul permite.

Câteva aspecte pe care să le ai în vedere când alegi o tricicletă de copii:
Construcţia tricicletei este de preferat să fie din materiale rezistente precum un metal, aceasta însemnând atât o calitate superioară cât şi o siguranţă crescută. Totodată, în comparaţie cu tricicletele din plastic, cele metalice sunt rezistente şi nu se deteriorează la fel de repede, păstrându-şi calitatea în timp.

Roţile sunt diponibile în două variante, de cauciuc sau de plastic. Pentru o plimbare liniştită, sunt recomandate roţile de cauciuc. Şi în acest caz, au o calitate şi rezistenţă superioară celor de plastic.

Tipul de mâner ales ţine de confortul părinţilor, se poate opta pentru un mâner simplu alcătuit dintr-o bară metalică sau unul telescopic care permite reglarea înălţimii şi un control uşor asupra direcţiei tricicletei.

Accesorii triciclete copii
• centura de siguranță este ideală în special pentru copii de 10 – 18 luni care încă descoperă noţiunea de echilibru. Există varianta de centură în 3 puncte sau 5;
• bara de siguranţă poate veni în completarea centurii de siguranță sau poate înlocui centura complet. În funcţie de modelele de triciclete de copii, bara de siguranță înconjoară bazinul copilului, oferind astfel o siguranță suplimentară;
• suportul pentru picioare este bine venit când copilașii obosesc pedalând şi au nevoie să îşi odihnească picioarele. Acesta poate fi pliabil sau fix. În cazul unui suport fix este bine să îl lăsaţi pe cel mic să testeze tricicleta pentru a nu întâmpina vreun inconfort la pedalare;
• copertina este ideală în condiții de vreme nefavorabilă sau în zilele însorite când este bine să îi protejăm pe cei mici de razele ultraviolete. Cele mai multe modele de triciclete au opțiunea de copertină detaşabilă, astfel se foloseşte doar când este necesar.