Cum poti scapa rapid de soareci si sobolani ?

de

Soarecii si sobolanii sunt rozatoare care se inmultesc foarte rapid. Intr-o familie de soareci pot exista pana la 200 de indivizi, astfel in cazul unor probleme cu acesti daunatori trebuie sa actionezi rapid pentru a nu ii lasa sa se inmulteasca si sa distruga spatiul contaminat.

Multe persoane actioneaza in prima faza prin achizitionarea a tot felul de capcane mecanice pentru soareci sau la diferite substante toxice care pot fi gasite cu usurinta in marile lanturi de supermarketuri. Problema acestor solutii este legata de eficienta, in general, aceste substante toxice din comert, precum si capcanele sunt utilizate pentru a preintampina aparitia unor probleme cu soarecii si sobolanii, nu pentru a-i elimina.

Singura solutie eficienta pentru a scapa de soareci si sobolani este deratizarea efectuata de o firma autorizata. Aceste companii care ofera solutii pentru deratizare soareci si sobolani, pe langa baza vasta de cunostinte, au acces la anumite substante toxice cu o concentratie foarte mare. Accesul la aceste substante este permis doar companiilor care au toate autorizatiile necesare desfasurarii unor activitati din sfera DDD.

Procesul de deratizare al soarecilor si sobolanilor

Odata ce ai apelat la o firma specializata de deratizare impotriva soarecilor si sobolanilor, o echipa trebuie sa se prezinte in locatia cu probleme pentru a efectua o analiza. In cadrul acestei analize se urmareste gradul de infectare, identificarea tuturor daunatorilor prezenti, precum si sursele potentiale de hrana si apa pe care daunatorii le pot utiliza.

In cazul in care exista zone cu deseuri menajere sau alte surse de apa si hrana, acestea trebuie indepartate de catre client, iar acesta trebuie sa se asigure ca spatiul va fi mereu unul curat, care nu incurajeaza aparitia rozatoarelor.

Substanta toxica utilizata de firmele de deratizare pentru soareci si sobolani este una solida, care are un efect intarziat asupra rozatoarelor. Aceste efect intarziat este unul foarte important, deoarece daca o rozatoare moare langa momeala, restul indivizilor din familie nu se vor mai hranii din locul respectiv.

Acesta substanta toxica este introdusa in niste cutii speciale, cu doua sau mai multe intrari, care le permit soarecilor si sobolanilor sa se hraneasca cu momeala in conditii de siguranta. Cutiile speciale sunt amplasate pe diferite trasee de migrare, in general pe zonele laterale ale spatiului contaminat si langa zonele in care au existat surse de hrana si apa.

Trebuie retinut faptul ca o singura lucrare nu este suficienta, chiar daca gradul de contaminare este unul redus. In general sunt necesare de la 2 la 4-5 interventii pentru a scapa definitive de orice urma de rozatoare.