Cum să îți alegi constructorul potrivit pentru casa visurilor tale

de

Fiecare am visat la un moment dat la casa perfectă în care vom locui împreună cu familia, locul în care să ne simțim bine alături de rude și prieteni și unde veselia este la loc de cinste. Dar, de la vis la realitate este cale lunga, iar un prim pas pentru a ne împlini visul este alegerea unui constructor care să ne respecte întocmai viziunea. Așadar, fie că ne orientăm către o firmă locală sau una dezvoltată la nivel național, trebuie să ținem cont de anumite aspecte dacă vrem ca alegerea noastră să fie una potrivită.

În primul rând, atunci când alegem constructorul casei visurilor noastre trebuie să ținem cont de experiența pe care o are echipa respectivă. De câți ani activează în domeniu și câte case a construit în această perioadă? Este o întrebare bună la care trebuie să găsești răspuns pe măsură. De asemenea, încearcă să vezi câteva case construite de cei pe care vrei să îi alegi. Este posibil ca acest lucru să fie definitoriu în luarea unei decizii.

Un alt aspect foarte important este să verifici dacă firma pe care ai de gând să o contractezi are toate autorizațiile necesare unei bune funcționări și dacă este la curent cu ultimele norme în ceea ce privește construcția unei case. Este crucial să te asiguri că firma care îți va construi locuința poate să respecte toate normele de siguranță și toate celelalte norme impuse de autoritățile locale, pentru a fi sigur că nu vei avea probleme în viitor și că vei obține autorizațiile necesare.

O echipă credibilă este cea a cărei membri sunt aceeași de foarte mult timp, una în care stabilitatea este cuvântul de ordine. Acesta este un bun indiciu în ceea ce privește seriozitatea firmei, dar și a profesionalismului echipei care va lucra propriu-zis la construirea casei. Evident, o echipă bine sudată, cu oameni care se cunosc și lucrează de mult timp împreună, timp în care și-au stabilit fiecare propriile sarcini, va funcționa mult mai bine decât o echipă abia formată, sau a cărei membri se schimbă constant.

Analizează rubrica de vânzări sau de construcții de case din ziarul local și îți vei face o idee despre constructorii activi pe piață, despre ce și cât construiesc, dar și despre prețurile pe care le practică.

Încearcă să vorbești cu agenți imobiliari, cu foști clienți sau cu prieteni sau rude care au colaborat cu firma pe care o vizezi. Astfel, vei afla cât de mulțumiți sunt aceștia de serviciile de care au beneficiat și, de asemenea, poți primi sfaturi despre cum gestionezi căutarea celui mai bun constructor și despre alte criterii pe care poate tu nu le-ai conștientizat până în acest moment.

Mergi la vizionări de case sau la târguri de vânzare de locuințe pentru a vedea exact realizările firmei constructoare, dar și pentru a verifica cât de activă este aceasta pe piața construcțiilor de locuințe.

Un alt lucru de care ar trebui să ții cont este acela dacă firma cu care vrei să colaborezi se implică în viața comunității locale și dacă participă la acțiuni de caritate. E liniștitor să știi că banii pe care îi dai poate se vor întoarce, într-o oarecare măsură, în comunitatea din care faci parte.

Un ultim aspect, dar poate cel mai important, este să verifici în ce măsură a știut firma constructoare să aducă un plus de valoare proiectelor anterioare. Fie că e vorba de o alee de intrare mai deosebită, o grădină bine proporționată sau un garaj multifuncțional, constructorul ar trebui să țină cont și să vină cu idei care să crească valoarea construcției pe piața imobliară.

Dacă ai verificat toate aceste aspecte și ai fost mulțumit de ceea ce ai aflat, aproape că ai găsit constructorul perfect. Însă, pentru a fi sigur că faci alegerea corectă, trebuie să te asiguri că relația cu persoana responsabilă de proiect este una cât se poate de bună, pentru a fi sigur că ideile tale vor fi înțelese și puse în practică. Abia după ce ai bifat aceste aspecte poți să spui că te afli cu un pas mai aproape de a construi casa visurilor tale.