Cum să scazi consumul de energie al afacerii tale

de

Majoritatea firmelor și companiilor și-ar putea reduce consumul de energie foarte mult dacă ar fi dispuse să facă anumite schimbări care să le ajute în această direcție. Nu întotdeauna este nevoie să se cheltuie sume mari de bani pentru implementarea unor strategii sau tehnici menite să aducă niște schimbări pozitive în funcționarea de zi cu zi a unei afaceri. Uneori, acțiunile aparent mărunte, nesemnificative, ieftine sau chiar gratuite sunt cele care pot face diferența.

Conform unor cercetări de piață, în prezent, cam 63% dintre companiile și/sau firmele care desfășoară afaceri în diverse domenii sunt interesate în adoptarea unor modalități de reducere a costurilor cu energia. Dintre acestea, sunt unele care deja folosesc cu succes strategiile acestea și văd beneficiile lor. Voi v-ați gândit vreodată să faceți același lucru ca și ele, în cazul în care dețineți o afacere?

Dacă nu, sfatul meu ar fi să vă interesați imediat cum vă puteți reduce costurile cu energia ale firmei voastre. În continuare, vă voi oferi câteva sfaturi legate de încălzire. Ea este unul dintre sectoarele în care puteți face unele schimbări pentru a economisi energie și pentru a plăti facturi mai mici. În general, jumătate din energia consumată în birouri se duce pe încălzirea lor.

De aceea, este important să luați aminte de acest lucru și să căutați să folosiți diverse tehnici pentru diminuarea consumului ei. Costurile cu încălzirea pot urca cu până la 8% pentru fiecare 1 grad Celsius în plus peste temperatura normală/recomandată dintr-un birou.

1. Folosiți radiatoare/calorifere portabile?

Caloriferele portabile implică niște costuri mari de utilizare și, adesea, sunt lăsate să funcționeze când nu este nevoie de ele. Dacă aveți neapărată nevoie de ele, montați-le un termostat care să le închidă pentru o anumită perioadă de timp, în special atunci când angajații nu se află în încăperea respectivă.

2. Caloriferele și unitățile de aer condiționat sunt pornite în același timp într-o încăpere? Ferestrele sunt și ele deschise?

Se poate întâmpla ca, uneori, să țineți caloriferele și/sau unitățile de aer condiționat pornite în același timp sau să lăsați și ferestrele deschise. Pare evident că aceasta este o strategie greșită, deoarece se irosește foarte multă energie, dar ați fi surprinși să aflați cât de mulți oameni facă această greșeală la birou.

3. Boilerele și/sau caloriferele sunt verificate periodic?

Ca orice obiect, boilerele și caloriferele trebuie și ele inspectate la o perioadă regulată de timp pentru a vă asigura că funcționează corect și că nu au pierderi sau că nu reprezintă risc de explozie. De asemenea, o verificare temeinică și o întreținere corectă vă pot ajuta să evitați creșterea facturii la energie cu până la 30%.

4. Termostatele sunt setate corect?

Ideal ar fi ca un termostat să fie setat la o temperatură de 19-20 de grade pentru o încăpere de birouri. Astfel, nu se va mai irosi atât de multă energie, pentru că termostatul va avea grijă ca încălzirea să funcționeze numai atunci când este nevoie de ea.[sociallocker]

5. Personalul a fost instruit să economisească energie?

Și angajații voștri pot participa la procesul de economisire a energie, în special dacă le este explicat cum pot ajuta la reducerea costurilor cu încălzirea sau electricitatea. Oferiți-le sfaturi sau materiale promoționale care să-i ajute să înțeleagă de ce ar trebui să fie mai responsabili la acest capitol și de ce nu ar mai trebuie să irosească energia.[/sociallocker]

6. Vreți să faceți trecerea la un sistem de încălzire cu petrol?

Trecerea de la un sistem de încălzire central pe gaz la unul care funcționează cu petrol vă poate aduce economii la factura de energie. Petrolul este o sursă eficientă de încălzire. Furnizorii de astfel de sisteme de încălzire vă pot oferi o gamă variată de produse și/sau modalități de plată a acestora, potrivite pentru afacerea voastră. Înainte de a investi într-un sistem nou de încălzire, interesați-vă și aflați care este cel mai bun pentru voi.

O reducere cu 20% a costurilor legate de energie poate însemna, uneori, o creștere cu 5% a vânzărilor, de aceea este important să implementați strategii de economisire a ei!