Deratizare in Bucuresti

de

Atunci cand vine vorba despre daunatori, multe persoane evita subiectul deoarece adesea acestia sunt asociati cu murdaria, cu igiena precara. Insa nu putem ocoli problema la nesfarsit si sa traim cu ei in casa. Atunci cand observati semnele prezentei rozatoarelor, primul pas pe care trebuie sa il faceti este deratizarea.

Initial, atunci cand ne aflam intr-o astfel de situatie, ne vine in minte ca singura solutie este sa dam fuga la magazin si sa cumparam capcane sau substante care “garanteaza” ca ne vor scapa definitive de probleme. Dar haideti sa fim seriosi! De cate ori  au avut cu adevarat efect? Da…exact asa credeam si eu, de prea putine ori. In aceste circumstante va propun sa nu mai pierdeti  timpul cu solutii fara efect  si sa apelati de la inceput la o firma specializata in deratizare, care sa va scape de daunatori inainte ca acestia sa va creeze stricaciuni serioase.

Ce este deratizarea?

Procesul deratizarii este unul chinuitor, reprezinta totalitatea actiunilor savarsite pentru a scapa de rozatoarele din locuintele noastre, si nu numai. Este important sa stim ca pe langa stricaciunile vizibile si de multe ori grave, spre exemplu: rosul instalatiilor, a hainelor, a alimentelor, aceste mamifere sunt o problema si la adresa sanatitii noastre, find agenti  care transmit boli precum: Trichineloza, Leptospiroza sau Bruceloza si sa nu mai vorbim de Febra Aftoasa  de care va puteti contamina prin muscatura sau contact.

Daca va doriti un mediu sanatos si curat, deratizarea trebuie facuta periodic, nu doar atunci cand avem dovezi concrete asupra existentei daunatorilor. Acestia se inmultesc destul de repede, iar odata ajunsi in locuinta dumneavoastra este greu sa mai scapati de ei. In plus exista riscul ca acestia sa revina desi la un momentdat i-ati alungat din mediul dumneavoastra de viata; de aceea ese necesar o deratizare constanta, daca se poate o data pe semestru.

Cui se adreseaza deratizarea?

Sobolanul cenusiu de casa face parte din genul Rattus. Este cel mai raspandit rozator, fiind si unul dintre cei mai rezistenti. Lucrarile de specialitate spun ca acest sobolan poate trai o perioada foarte lunga fara apa, mai mult decat animalele desetice, poate deosebi mancarea otravita de cea comestibila si este deosebit de agil, cu o capacitate imensa de a se adapta la mediu in care traieste. Este activ in special seara si noaptea, atunci cand sezisam si noi acele zgomote deranjante ce parca vin din pereti.

Rattus norvegicus, sau cum am spus mai sus, Sobolanul cenusiu, traieste in grupuri de 50 si pana la 200 de indivizi, un asemenea grup poate provoca sticaciuni majore daca aveti ghinionul sa se gaseasaca si in casa dumneavoastra. Este un daunator specific de provizii, adica ataca in general alimenele, pe care le infecteaza cu excremente si urina. Nici  materialele nu scapa din categoria obiectelor pe care Sobolanul de casa le poate distruge, acestia rod mobila, cablurile, hainele chiar si usile. Sunt purtatori de purici, ciuma chiar si Lassa care produce mai apoi Rabia sau Salmonella.

Pe langa aceasta specie, din acelasi gen face parte si soarecele de casa. Prefera de regula locurile care abunda in mancare, spatii comerciale, magazine alimentare dar se gaseste si in case. Spre deosebire de Sobolanul cenusiu, Soarecele are dimensiuni mai mici, ataca tot alimentele si repezinta si el o problema adusa la nivelul igienei. De regula soarecii sunt hrana preferata a pisicilor asa ca daca aveti o pisica pe langa casa, va va face un serviciu din acest punct de vedere.

Cum se face deratizarea?

Desi pare simplu sa aruncam niste prafuri si sa punem niste capcane, deratizarea implica mult mai mult de atat. In cazul in care exista animale, acestea trebuie evacuate inainte de a incepe deratizarea pentru ca nu cumva sa consume si ele din substantele chimice pentru daunatori.

Incaperile trebuie curatate si spalate inainte de aplicarea solutiilor. Orice cale de acces trebuie izolata pentru ca soarecii/sobolanii si nu aiba pe unde  sa fuga dar nici pe unde sa patrunda in inapere, atata timp cat solutiile isi fac efectul. Dupa ce se curata substantele, se deschid usile si se aeriseste, urmand apoi sa se faca curatenie in locul respectiv. Este important ca nici noi sa nu intram  in contact cu respectivele substante fara echipament de protectie.

Deratizarea in Bucuresti

Deratizarea in Bucuresti cu www.Deratizarebucuresti.ro, ca si in alte parti ale tarii, este pusa pe seama unor firme dispuse sa va ofere servicii profesionale impotriva daunatorilor. Dumneavoastra trebuie sa analizati piata si sa cantariti ofertele astfel incat sa aveti parte si de o lucrare excelenta si de un pret bun si de un efect pe termen lung.

Una dintre aceste companii este  si DDD. Numele vine de la cele 3 sevicii profesionale pe ccare vi le pune la dispozitie: Dezinfectie, Dezinsectie si Deratizare.