Informatii generale despre materialele de constructii

de

Cu trecerea timpului au aparut pe piata din ce in ce mai multe materiale de constructii, astfel ca acum ai de ales dintr-o mare varietate.

Cum se utilizeaza materialele de constructii?

Este bine sa informat atat asupra necesitatiile proiectului tau de constructii pentru a sti ce materiale sa folosesti, dar in acelasi timp trebuie sa ai si cel putin niste cunostinte de baza despre materialele de constructii pe care vrei sa le folosesti. Unele materiale pot fi inlocuite cu altele mai eficiente, astfel ca este in avantajul tau sa stii care sunt partile pozitive si partile negative ale fiecarui material in parte.

Exista o gama extrem de variata de materiale de constructii astfel ca si utilizarea acestora este extrem de variata. Astfel ca raspunsul la aceasta intrebare nu este unul simplu, caci se iau mai multi factori in considerare. Astfel ca in mare, intrebuintarea materialelor de constructii este urmatoarea:

 • Acestea pot fi folosite in implementarea proiectelor.
 • Pentru o desfasurare mai rapida a activitatii de constructie.
 • Atunci cand abilitatea oamenilor de a face o anumita sarcina se pot folosi acestea pentru a duce la bun sfarsit un proiect. De exemplu, daca o anumita greutate este prea dificil de ridicat.
 • Se pot folosi pentru a creste duritatea unui proiect.

In ce mod se pot clasifica materiale de constructii?

Materialele de constructii se pot clasifica in mai multe categorii extrem de variate. Spre exemplu avem urmatoarele categorii:

 • Materiale de zidarie care pot fi atat naturale precum rocile dure sau pot fi artificiale, cum ar fi caramida.
 • Mai exista lianti, iar in aceasta categorie se incadreaza cimentul, argila si asa mai departe.
 • De asemenea, exista agregatele. Printre acestea se numara materialele de zidarie.
 • Materiale hidroizolante a caror intrebuintare este protejarea suprafetelor impotriva actiunii apei si vaporilor.
 • Materiale termoizolante care sunt folosite pentru a reduce pierderile de caldura.
 • Materiale fonoizolante utilizate pentru izolarea acustica. Pentru acest lucru se folosesc spre exemplu vata minerala, placile fibrolemnoase, etc.
 • Si nu in ultimul rand, exista materiale de finisare.

Mesteru Manole are o gama larga de materiale de constructii din care sa alegi pentru proiectul tau de constructii. Astfel ca indiferent de necesitatiile proiectului tau, Mesteru Manole are ceva si pentru tine.

Mai mult de atat, materialele de constructii folosite sunt fabricate din cele mai bune materiale, astfel ca proiectul tau final va fi unul foarte calitativ si cu o durata mare de viata. Este important sa te informezi despre necesitatiile proiectului tau pentru a putea lua cea mai buna decizie cand vine vorba de materialele alese. Fiecare material are propriile sale avantaje si dezavantaje.