Izolatii ieftine si eficiente cu polistiren expandat

de

Daca ar fi sa facem un top al materialelor folosite pentru a izola constructiile in vederea impiedicarii transferului termic cu siguranta pe primul loc ar fi placile de polistiren expandat. Acest lucru este datorat atat eficientei sale mari in raport cu pretul foarte redus si in principal pentru satisfacerea nevoii de a pastra temperatura optima in interiorul cladirilor fie ele de birouri sau simple locuinte.

Folosit in principal pentru a renovari sau constructii noi, acest produs este incadrat in categoria larga a materialelor de constructii in subcategoria materialelor folosite pentru izolare termica si se aplica atat pe fetele interioare cat si pe cele exterioare ale peretilor.

polistiren expandat

Ce proprietati reuneste acest polistiren expandat?

Cunoscut in lumea celor cu experienta in domeniu si ca EPS, placile de polistiren expandat reprezinta in principal un material foarte fiabil. In mare fabricat din mase plastice, acest material de constructii este fabricat in diverse grosimi adesea cuprinse intre 1 si 20 de cm in functie de nevoia si bugetul cumparatorului.

Chiar daca acest material este destul de rigid pentru un produs fabricat dintr-o masa plastica, el nu contribuie semnificativ la cresterea rezistentei in ansamblu a peretelui unde este implementat. In cazul acestui material de constructii altele sunt motivele pentru care constructorii il aleg, ele fiind multiple.

Care sunt motivele pentru care sa alegeti polistiren expandat?

In privinta etapei de izolare termica, beneficiarul intotdeauna va tinti catre cea mai buna calitate la un pret cat mai redus urmata de durata de viata deoarece schimbarea acestui material se face cu destul de mort efort fizic si deranj.

Acest material numit polistiren expandat indeplineste toate aceste calitati si reuseste sa se califice astfel in topul expertilor in constructii pe primul loc. Chiar daca pe piata au aparut produse care rivalizeaza cu acesta din mai multe puncte de vedere dar in principal la capitolul siguranta si performanta, acestea nu pot depasi acest produs.

Cateva dintre cele mai recunoscute calitati

Cele mai recunoscute calitati ale placilor de polistiren expandat sunt:

  • Eficienta foarte mare in ceea ce priveste costurile si perforamanta fiind cel mai avantajos material de constructii din aceasta categorie a materialelor termoizolante;
  • Fiabilitatea crescuta – reprezinta pe deplin produsul care este destul de prietenos si usor de manipulat;
  • Usurinta in procesul de montare – pe lanfa faptul ca este destul de usor si poate fi manipulat si transportat foarte usor, aceste placi pot fi taiate si implementate cu mare usurinta pentru a se potrivi nevoilor oamenilor.