Izoleaza si tu cu polistiren expandat

de

Informatii generale despre polistiren expandat

A izola termic inseamna a opri transferul de temperature dintre doua medii despartite adesea de un perete. In zilele noastre acest procedeu face parte din executia aproape fiecarei cladiri sau a renovarilor constructiilor deja existente utilizand polistiren expandat in ideea de a reduce considerabil costurile la gaze respectiv la curentul consumat de aerul conditionat pentru a pastra temperaturi optime pe parcursul sezoanelor toride.

Acest procedeu numit termoizolare se poate executa utilizand mai multe tipuri de materiale. Cea mai optima si eficienta solutie raportandu-ne la pret si calitate este cea a izolarii cu polistiren expandat. Aceste este cel mai des aplicat pe fata exterioara a peretilor pentru a bloca frigul sau caldura din mediul exterior insa poate fi aplicat si pe partea interioara, cel mai bun exemplu fiind mansardele.

In functie de buget dar si de gradul de eficienta care este dorit, placile de polistiren expandat au grosimi variate pornind de la 1 cm si ajungad pana la 20 de cm.

De ce ar trebuie sa optezi pentru polistiren expandat?

Prinipalele aspecte care fac din izolatia cu polistiren expandat o solutie excelenta pentru a inhiba considerabil transferul de temperatura dintre locuinta dumneavoastra si mediul inconjurator sunt reprezentate de durabilitate, costul scazut si calitate.

polistiren expandat

Inca de la aparitia sa, placa de polistiren expandat a fost si este cea mai indragita solutie in ceea ce priveste izolatiie de catre persoane specializate dar si de catre oameni fara experienta sau studii in domeniu. Seria de lucruri care fac acest produs sa ramana si in prezent cel mai folosit material izolant este constituita din:

  • Fiabilitatea sa (deoarece este un material usor de model si care poate fi adaptat nevoilor personale);
  • Costul foarte redus (acest material este foarte ieftin comparativ cu alte variante care pot face acelasi lucru);
  • Rezistenta (materialul ar e o durata de viata mare si rezista la factorii externi);
  • Gradul scazut de dificultate la montare (lucru datorat faptului ca este usor de modelat dupa nevoie si faptului ca nu are greutati mari).

Ce proprietati au placile de polistiren expandat?

Adesea denumite si EPS, placile de polistiren expandat sunt niste produse durabile confectionate din bilute de plastic expandate si compresate. Principalul rol al acestui material nu este de a sprijini rezistenta ci de a inhiba transferul termic dintre 2 medii despartite de pereti. In principal, ceea ce ii face pe constructori sa aleaga aceasta variante pentru termoizolatii este pentru simplul fapt ca performantele in raport cu pretul sunt net superioare oricarei alte solutii.