Să înceapă curățenia de primăvară!

de

Venirea primăverii este un motiv de bucurie pentru că zilele posomorâte cu nori grei sau frig pătrunzător rămân undeva în trecut și își face apariția soarele, care ne energizează. Apar ghioceii, lalelele și zambilele însoțite de ciripitul pasarerelor care ne înveselesc.

Primăvara reprezintă un nou început, astfel încât se impune pregătirea unei case curate și aerisite care să ne aducă o stare de confort, optimism și energie pozitivă. După cum știm cu toții, curățenia este mama sănătății.
Dacă locuiți la casă, vă sfătuiesc să începeți cu exteriorul (curte, grădină, alei) și să continuați curățenia, cu interiorul casei.

EXTERIOR:

Așadar măturați aleile, strângeți frunzele moarte (dacă au rămas), tăiați arbuștii, tranfafirii sau alte plantele ornamentale și pregătiți terenul pentru a semăna gazon sau alte floricele de sezon, la momentul oportun.
Vă sfătuiesc să inspectați gardul, să-l curățați, spălați sau să-l revopsiti, după caz, pentru că o poartă îngrijită dă o notă bună pentru imaginea intreagii case. Curățați mobilierul de exterior, grătarul, ușile exterioare etc. pentru că dacă au stat afară cu siguranță au nevoie de acest tratament, pentru a putea fi din nou folosite în condiții optime.

INTERIOR:

Pentru început este necesar să vă organizați, făcându-vă un plan de acțiune pentru fiecare cameră în parte, precum și necesarul de produse de curățat și detergenți.
Începeți prin a strânge în cutii sau saci, păturile și pilotele groase de iarnă, întrucât vor fi înlocuite cu altele mai subțiri. Același lucru se aplică și hainelor groase. Etichetați cutiile și depozitați-le astfel încât să nu vă încurce ( mansardă, pivniță, etc. ). Analizați cu atenție obiectele strânse și în cazul în care considerați că unele vă sunt de prisos aruncați-le sau dacă se află în stare bună, donați-le cu ajutorul bisericii sau al alte organizații caritabile.

În cazul în care constatați pete de mucegai pe pereți sau plafon, îndepărtați-le folosind soluții pe bază de clor sau alți compuși chimici, care se găsesc în comerț. Aerisiți foarte bine încăperile, lăsând razele soarelui să pătrundă în camere.
Faceți ordine în sertare și sortați conținutul acestora. În cazul în care aveți obiecte diferite, care nu pot fi sortate ,vă sfătuiesc să vă faceți un document în word și să treceți acolo conținutul și poziția obiectelor în sertare. Va fi util atunci când nu știți unde să căutați un anumit obiect, întrucât printr-un search în documentul din calculator vă va fi indicată imediat poziția acelui obiect, evitând astfel căutarea haotică ce ar putea genera dezordine și pierdere de timp.

Curățați geamurile cu pervazul și rama aferentă, spălați perdelele, curățați covoarele, aspirați praful din toate colțurile, etc.

Nu vă speriați, întrucât nu este obligatoriu să faceți toate  aceste activități într-o singură zi. Alocați-vă  mai multe zile, sau mai multe week-enduri în cazul în care sunteți foarte ocupat. De asemenea creați o atmosferă plină de optimism și entuziasm  pornind o muzică ritmată.