Un consult cu osteodensitometrie DEXA poate diagnostica osteoporoza

de

Tot mai multi medici sustin ca este foarte importanta stabilirea unui diagnostic precoce. Programarea unui consult pentru osteodensitometrie DEXA poate preveni, prin intermediul unui tratament administrat corespunzator, consecintele unei boli nedorite. Programeaza-ti astazi un consult la cabinetul de osteodensitometrie DEXA de la Romgermed.

 

Combate osteoporoza prin osteodensitometrie DEXA

Daca nu stiai pana acum, osteoporoza este o afectiune ce tine de sistemul osos. Structura osului se rarefiaza si devine buretos, capatand o proprietate mult mai fragila. Aceasta boala ii afecteaza in special pe varstnici, cu precadere pe femeile aflate dupa perioada menopauzei.

Pe langa degradarea oaselor, osteoporoza mai prezinta si alti cativa factori de risc. Vorbim de artrita reumatoida, corticoterapie prelungita, afectiuni tiroidiene si chiar predispozitie genetica. De acemenea, mai poate fi cauzata si de un stil de viata sedentar, de consumul excesiv de alcool, fumat sau alimentatie necorespunzătoare.

Scapa de aparitia acestei boli evitand, in primul rand, toti factorii de risc mentionati anterior si mergand la un cabinet de osteodensitometrie DEXA pentru un set de analize preventive.

O analiza de osteodensitometrie presupune:

O metoda eficienta prin care se stabileste densitatea mineralelor din oase cu ajutorul a doua fascicole cu raze X. Valorile care se obtin in urma acestui proces trec prin mai multe calcule pentru a se stabili cu exactitate riscul unei fracturi.

Pacientul este intins pe masa unde va avea loc investigarea. In acelasi timp, sunt idepartate toate obiectele metalice din preajma lui. Ulterior, acesta va trebui sa stea nemiscat aproximativ 10 minute, pana cand procesul de scanare va fii complet.

Examinarile DEXA se fac, de regula, mai mult in zonele cu predispozitie, precum bazinul, coloana lombară si in unele cazuri antebratul. De altfel, examinarea nu necesita vreo pregatire speciala in prealabil. Masuratorile pot fi repetate pentru a determina atat nivelul densitatii osoase, cat mai ales eficienta terapiei.

Alte utilitati pentru specializarea Osteodensitometrie DEXA

Aceasta metoda medicala face posibila realizarea unor masuratori pentru compozitia corporala. Cu alte cuvinte, poate masura procentul de grasime din organism, dar si masa musculara. Care este scopul unor astfel de masuratori? Ei bine, acestea pot evalua intr-un mod mai complex gradul de obezitate sau pot reduce masa musculara la persoanele varstnice.

De altfel, examinarea DEXA mai poate fi folosita in procesul de urmarire a dietelor sau a bolilor cronice. Chiar si sportivii apeleaza la aceasta metoda.

Tehnologia aparaturii DEXA permite si observarea preventiva a modificarilor pe care oasele le pot suferi in urma unor fracturi femurale atipice. Traseele fine generate in urma unei fracturi sunt foarte greu de observat prin alte metode. In plus, in timp, se poate ajunge la dureri cronice.

Programeaza-te acum la un cabinet de osteodensitometrie si afla cum poti scapa de probleme. Opteaza pentru o clinica medicala competenta. Opteaza pentru Romgermed.