Utilizarea tavii rotunde zincate

de

Cand vine vorba de transportul gazelor-non agresive sau fluidelor, teava rotunda zincate reprezinta cea mai buna alegere datorita calitatatii sale.

Care sunt situatiile posbile in care poate fi folosita teava rotunda zincate?

Exista o varietate de domenii in care poate fi folosita teava rotunda zincate, precum: civil, industrial si agricol. Astfel se poate vedea ca acest material de constructie este unul pe cat se poate de versatil. Alte locuri in care o putem folosi:

  • aceasta poate fi folosit in realizarea retelelor pentru apa atat calda, cat rece;
  • cand agentul termic nu depaseste presiunea de 50 de bari, teava rotunda zincata poate fi folosita pentru transportul acestuia;
  • in constructia de aer consitionat si stingatoare de incendiu, specialistii o recomanda;
  • realizarea de stalpi pentru garduri si balustrade.

Care sunt calitatiile care diferentiaza teava rotunda zincata de restul materialelor de constructii?

Calitatea de baza a tevilor rotunde zincate se regaseste chiar in numele acestora: ÔÇ×zincataÔÇŁ, adica a fost supusa procesului de zincare. In cadrul acestui proces, teava va primi un strat protector de zinc. Durata lor de viata va creste considerabil, deoarece nu vor fi afectate de actiunea agentiilor corozivi care duc la ruginire. Mai mult de atat, acest strat de protectie este aplicat atat la exterior, cat si la interior. Alte calitatii importante, ale acestui tip de teava sunt:

  • rezistenta mare la presiune;
  • posibilitatea de a fi utilizata pe o perioada lunga de timp;
  • posibilitatea de a fi utilizata intr-o gama variata de domenii.

Cum se utilizeaza corespunzator teava rotunda zincata?

Acel strat protector de zinc este cea mai importanta calitate a teviilor rotunde zincate. Asadar, se poate ajunge la concluzia ca acesta necesita o atentie speciala. Specialistii recomanda sa se evite utilizarea acesteia prin procesul de sudare. In schimb, este mult mai adecvat ca aceasta, in combinatie cu restul materialelor, sa fie folosita prin procesul de infiletare.

Motivul principal fiind acela ca sudarea va duce la distrugerea acelui strat de protectie nu doar la exterior, cat si la interior. Daca este absolut necesar ca procesul de sudare sa fie folosit, cel mai indicat este ca teava fie vopsita cu o vopsea speciala, bogata in zinc. Totusi, acest lucru se va face doar pe partea exterioara!

Acum puteti comanda cu incredere teava rotunda zincata de aici ( https://mesterumanole.ro/metalurgice/teava/teava-rotunda-zincata )!

Puteti alege dintr-o varietate de modele si dimensiuni care se vor potrivi nevoilor si dorintelor dumneavoastra! Nu uitati ca pe site puteti gasi o linie de consiliere gratuita, iar specialistii in domeniu va vor ajuta cu orice problema intampinata. Sau puteti suna la numarul de telefon 0741238406.