Vrei sa ai o instalatie rezistenta? Foloseste teava rotunda zincata!

de

Teava rotunda zincata este cea mai eficienta solutie pentru realizarea de instalatii

Teava rotunda zincata este de cele mai multe ori solutia aleasa de specialisti pentru realizarea instalatiilor de transport al fluidelor si gazelor care nu sunt periculoase.

In general, legat de domeniul instalatiilor, aceasta se utilizeaza, mai ales, pentru realizarea retelelor de transport pentru apa calda si apa rece potabila, de incalzire si de transport pentru agentul termic a carui presiune nu depaseste 50 bari, dar si la realizarea unor instalatii tehnologice.

Faptul ca nu rugineste este un avantaj important pe care il are teava rotunda zincata

Datorita acestui avantaj important, aceasta este utilizata eficient in diverse domenii si proiecte, precum: realizarea de instalatii termice, in domeniul agricol, pentru realizarea sistemelor de aer conditionat si stingatoarelor de incedii, dar si pentru confectii metalice exterioare, precum garduri si balustrade. De asemenea, acest material mai este utilizat sub forma de stalpi pentru diverse aplicatii, precum garduri sau porti.

Pentru instalatii de transport durabilit, este foarte important ca suprafata interioara si exterioara a sa sa fie neteda, fara crapaturi sau fisuri.

Teava rotunda zincata este testata si supusa la presiune, avand aprobarea de lucru in aceste conditii.

De ce este teava rotunda zincata o solutie eficienta pentru proiectele de mai sus?

Teava rotunda zincata de pe site: https://mesterumanole.ro/metalurgice/teava/teava-rotunda-zincata este practic o conducta realizata din otel care a fost acoperita cu un strat protector de zinc, stat protector care ii ofera o caracteristica aparte.

teava rotunda zincata

Stratul protector de zinc este aplicat atat pe interior, cat si pe exterior. Tratamentul particular face ca aceasta sa fie protejata eficient impotriva coroziunii de orice fel si sa reziste la actiunilor agentilor corozivi importanti, iar datorita acestui aspect este aleasa de specialisti pentru realizarea proiectelor de mai sus.

Teava rotunda zincata nu trebuie sudata!

Pentru a se profita o perioada cat mai indelungata de timp de caracteristcile speciale pe care le are, specialistii recomanda ca teava rotunda zincata sa fie utilizata impreuna cu alte materiale doar prin procesul de infiletare, nu si prin procesul de sudura (sudura trebuie evitata cand este posibil).

Chiar daca aceastas poate fi sudata fara probleme, linia de sudura va distruge stratul protector de zinc de o parte si de alta a sa. Chiar daca la suprafata materialului acest lucru se poate rezolva cu ajutorul unui strat de vopsea bogata in zinc, la interior acest lucru este practic imposibil de realizat, aspect ce va duce intr-un timp destul de scurt la aparitia ruginii care va afecta tot sistemul in care este acest material utilizat.

In cazul in care trebuie folosit neaparat la procesul de sudura, acest trebuie realizat intr-un mod compact si continuu, fara fisuri, fara intreruperi sau alte defecte ce pot sa reduca considerabil rezistenta pe care o are teava rotunda zincata

Analizand aspectele mentionate mai sus este evident de ce specialistii utilizeaza acest material in cadrul proiectelor mentionate anterior.