Afla tot ce trebuie sa stiti despre gastroenterologie!

de

Informatii utile despre gastroenterologie

Numita gastroenterologie este specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, depistarea, diagnosticare si tratarea bolilor stomacului, esofagului, duodenului, colonului, intestinului subtire, ficatului, vezicii biliare si a pancreasului. Este foarte important ca pacientul sa mearga la un medic specialist in gastroenterologie pentru a putea primi un tratament eficient si care va rezolva simptomele sau problemele pe care acesta le are.

 Principalele simptome care necesita o programare

Esofagul, stomacul, colonul, pancreasul, ficatul toate acestea fac parte din sistemul dumneavoastra digestiv. Astfel va este destul de dificil conform simptomelor care sunt problemele ce tin de gastroenterologie si din acest motiv este important sa veniti la medic:

  1. Dificultate in inghitirea alimentelor ÔÇô daca se intampla sa aveti dificultati la inghitire, nu lasati acest simptom sa treaca pe langa dumneavoastra fara sa il bagati in seama. De asemenea, se aplica si in cazul unor dificultati in inghitirea apei. Iar unul din cele mai grave simptome care este asociat cu dificultatea de inghitire este faptul ca aveti senzatia ca ati mancat destul dupa doar cateva muscaturi de mancare. Acest lucru poate indica din pacate posibilitatea cancerului esofagian;
  2. Pantalonii dumneavoastra devin brusc prea stramti ÔÇô daca se intampla ca pantalonii dumneavoastra sa devina intr-un timp scurt prea greu de inchis in comparatie cu acum cateva zile, cel mai posibil nu este faptul ca v-ati ingasat. Ci mai degraba acest lucru indica o poblema legata de gastroenterologie;
  3. Pantalonii dumneavoastra devin brusc prea largi ÔÇô pierderea brusca in greutate poate fi un simptom al multor probleme de sanatate, inclusive al celor ce tin de gastroenteologie;
  4. Lipsa fierului in organism ÔÇô cand aveti lipsa de fier in organismul dumneavoastra tot corpul resimte asta. Din aceasta cauza veti avea senzatii de oboseaza in majoritatea timpului, dureri de cap, unghii fragile, va cade parul si va simtiti slabit.

Un control general de gastroenterologie va asigura SANATATEA

gastroenterologie

Indiferent de problema medicala cu care te confrunti, trebuie sa pui mereu accent pe sanatatea ta. Astfel ca atunci cand cand prezinti anumite simptome pentru un timp indelungat trebuie sa te prezinti la un medic specialist.

La fel si cand e vorba de acele simptome de gastroenterologie, acestea nu trebuie sa fie ignorate si in acest mod trebuie sa iti faci o programare la o clinica de specialitate din timp.

Un medic specialist de gastroenterologie este acela care stie cel mai bine cum sa se ocupe de aceste probleme si sa iti ofere cel mai bun plan de tratament. Nu apela la un farmacist atunci cand te confrunti cu o problema de gastroenterologie.