De ce cade p─ârul?

de

C─âderea p─ârului poate fi considerat─â un proces firesc, at├ót timp c├ót nu dep─â╚Öe╚Öte 50-100 de fire de p─âr pe zi. ├Än cazul c─âderii masive a p─ârului, densitatea acestuia este vizibil redus─â, structura firelor se deterioreaz─â, iar p─ârul se despic─â pe ├«ntreaga lungime. Aceast─â situa╚Ťie poate fi cauzat─â de o serie de factori nefavorabili. Cum pute╚Ťi identifica ╚Öi elimina motivul c─âderii p─ârului? Afla╚Ťi mai multe ├«n acest articol.

Tipuri de c─âdere a p─ârului

Zilnic, p─ârul nostru cade ╚Öi, treptat, cresc noi fire de p─âr. Acesta este un proces normal de regenerare, specific oric─ârui organism viu. ├Än unele perioade (de exemplu, toamna ╚Öi prim─âvara devreme), c─âderea p─ârului este mai accentuat─â, iar ├«n altele cantitatea de p─âr c─âzut nu se modific─â absolut deloc (├«n timpul sarcinii). Cum s─â recunoa╚Öte╚Ťi primele semnale de avertizare ╚Öi care tip de c─âdere a p─ârului este considerat periculos?

Reducerea semnificativ─â a densit─â╚Ťii p─ârului este cunoscut─â ├«n domeniul ╚Ötiin╚Ťei sub termenul de alopecie ╚Öi se cunosc dou─â tipuri principale:

  • alopecia anagenic─â apare ├«n urma expunerii intensive la substan╚Ťe chimice sau la iradiere. Cel mai frecvent, acest tip este ├«nt├ólnit la persoanele care sufer─â de cancer ╚Öi urmeaz─â tratamente de radioterapie sau chimioterapie. De obicei, cre╚Öterea normal─â a p─ârului este restabilit─â dup─â o perioad─â de la eliminarea factorului agresiv;
  • alopecia telogenic─â reprezint─â un tip mai periculos de c─âdere a p─ârului care este cauzat─â de modific─âri interioare ale activit─â╚Ťii organismului. Aceasta se poate manifesta ├«ntr-o form─â acut─â (care dureaz─â aproximativ ╚Öase luni) sau poate evolua ├«ntr-o form─â cronic─â.

De asemenea, alopecia telogenic─â include mai multe tipuri: alopecia androgenic─â (cea mai frecvent─â la b─ârba╚Ťii ├«n v├órst─â), alopecia difuz─â (c─âderea p─ârului ├«n mod uniform pe toat─â suprafa╚Ťa capului), cicatrizant─â (cauzat─â de traume) ╚Öi etc.

Cauzele c─âderii p─ârului

Starea de s─ân─âtate a p─ârului ╚Öi a scalpului poate fi afectat─â at├ót de factorii externi, c├ót ╚Öi de cei interni. Fiecare dintre ace╚Öti factori, fie separat, fie ├«n combina╚Ťie, pot provoca probleme serioase:

  • deficien╚Ť─â de zinc, fier ╚Öi lizin─â, generat─â de un regim alimentar dezechilibrat sau de o diet─â necorespunz─âtoare;
  • dezechilibru hormonal (inclusiv alopecia postnatal─â);
  • boli endocrine ╚Öi cronice;
  • schimb─âri bru╚Öte a temperaturii ÔÇô expunerea la curen╚Ťii fierbin╚Ťi ale usc─âtoarelor de p─âr, aparatelor termice, la ac╚Ťiunea aerului uscat din camerele ├«nc─âlzite sau la gerul de afar─â;
  • administrare pe o perioad─â ├«ndelungat─â a antidepresivelor sau a hormonilor;
  • stres ╚Öi insuficien╚Ťa somnului;
  • experimente, proceduri frecvente ╚Öi riscante asupra p─ârului.

Analiza╚Ťi situa╚Ťia personal─â. Dac─â nu v─â este clar cum s─â solu╚Ťiona╚Ťi problema respectiv─â, solicita╚Ťi ajutorul unui specialist ├«n tricologie ╚Öi efectua╚Ťi o serie de teste de laborator pentru a stabili un diagnostic exact.

regivero.ro/

Bionetic protejeaz─â frumuse╚Ťea p─ârului

Peste 83% dintre persoane din ├«ntreaga lume constat─â o deteriorare considerabil─â a calit─â╚Ťii ╚Öi volumului p─ârului dup─â v├órsta de 30 de ani. Aceast─â problem─â se datoreaz─â, nu doar proceselor biologice de ├«mb─âtr├ónire ╚Öi influen╚Ťei negative a factorilor externi, ci ╚Öi anumitor cauze de natur─â interioar─â. Produsul pentru ├«ngrijirea p─ârului Bionetic v─â poate ajuta s─â restabili╚Ťi densitatea ╚Öi aspectul ├«ngrijit al p─ârului dvs.

Bionetic ÔÇô un preparat natural concentrat, destinat stimul─ârii cre╚Öterii ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirii structurii p─ârului. Remediul opre╚Öte procesul de c─âdere a p─ârului, tonific─â scalpul ╚Öi stimuleaz─â fluxul sangvin c─âtre foliculii firelor de p─âr. Contribuie la metabolismul aminoacizilor, stimuleaz─â formarea propriei cheratine, ceea ce face ca p─ârul s─â devin─â mai dens, iar firele s─â fie ├«nt─ârite de la r─âd─âcin─â p├ón─â la v├órfuri.

Utiliz├ónd produsul Bionetic, ├«n condi╚Ťii confortabile casnice, pute╚Ťi economisi timp ╚Öi contribui cu adev─ârat la ├«mbun─ât─â╚Ťirea p─ârului dvs. ├Änainte de aplicare agita╚Ťi bine flaconul pentru a activa compozi╚Ťia ingredientelor. Pulveriza╚Ťi pe p─ârul uscat, ├«n special ├«n zona r─âd─âcinilor, sau utiliza╚Ťi acest produs zilnic pentru o ├«nt─ârire suplimentar─â. M─âri╚Ťi sau mic╚Öora╚Ťi num─ârul de pulveriz─âri ├«n func╚Ťie de tipul p─ârului, iar rezultatul nu se va l─âsa mult timp a╚Öteptat.

Produsul Bionetic are o compozi╚Ťie natural─â proactiv─â pe baz─â de plante, conceput pentru a v─â regenera p─ârul dvs. Proteinele hidrolizate din soia men╚Ťin hidratarea p─ârului ╚Öi contribuie la refacerea eficient─â a structurii p─ârului deteriorat. Proteinele hidrolizate de gr├óu, bogate ├«n aminoacizi, ├«nmoaie pielea, av├ónd propriet─â╚Ťi de hidratare ╚Öi protec╚Ťie. Acestea formeaz─â pe suprafa╚Ťa pielii un strat sub╚Ťire, care nu doar hr─âne╚Öte epiderma, ci ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte microrelieful, prevenind pruritul scalpului ╚Öi exfolierea. Niacinamida exercit─â un efect antiinflamator ╚Öi antistres asupra scalpului, cre├ónd un mediu confortabil pentru cre╚Öterea p─ârului nou. Extractul de urzic─â are un rol benefic asupra structurii ╚Öi cre╚Öterii p─ârului, reduce efectul static, ├«n timp ce extractul din scoar╚Ť─â de stejar combate eficient m─âtrea╚Ťa, favorizeaz─â s─ân─âtatea general─â a scalpului ╚Öi restabile╚Öte str─âlucirea ╚Öi luciul p─ârului.

Produsul Bionetic ac╚Ťioneaz─â eficient ├«n c├óteva direc╚Ťii: normalizeaz─â starea scalpului, stimuleaz─â cre╚Öterea ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťe╚Öte structura firelor de p─âr pe toat─â lungimea. Astfel, doar cu ajutorul unui singur produs, pute╚Ťi ob╚Ťine un p─âr mai gros ╚Öi m─ât─âsos, maleabil la aranjare ╚Öi mai str─âlucitor. Bionetic se comercializeaz─â ├«ntr-un recipient cu pulverizator, comod ├«n utilizare, care trebuie aplicat doar dup─â sp─âlarea p─ârului. Compozi╚Ťia produsului Bionetic a fost supus─â test─ârii ╚Öi posed─â o serie de certific─âri a calit─â╚Ťii care atest─â eficacitatea ╚Öi siguran╚Ťa produsului. Produsul nu ├«ngreuneaz─â firele de p─âr, ci men╚Ťine un volum natural.

Restabili╚Ťi frumuse╚Ťea ╚Öi s─ân─âtatea p─ârului dvs. cu Bionetic.
regivero.ro/