De ce cade părul?

de

Căderea părului poate fi considerată un proces firesc, atât timp cât nu depășește 50-100 de fire de păr pe zi. În cazul căderii masive a părului, densitatea acestuia este vizibil redusă, structura firelor se deteriorează, iar părul se despică pe întreaga lungime. Această situație poate fi cauzată de o serie de factori nefavorabili. Cum puteți identifica și elimina motivul căderii părului? Aflați mai multe în acest articol.

Tipuri de cădere a părului

Zilnic, părul nostru cade și, treptat, cresc noi fire de păr. Acesta este un proces normal de regenerare, specific oricărui organism viu. În unele perioade (de exemplu, toamna și primăvara devreme), căderea părului este mai accentuată, iar în altele cantitatea de păr căzut nu se modifică absolut deloc (în timpul sarcinii). Cum să recunoașteți primele semnale de avertizare și care tip de cădere a părului este considerat periculos?

Reducerea semnificativă a densității părului este cunoscută în domeniul științei sub termenul de alopecie și se cunosc două tipuri principale:

  • alopecia anagenică apare în urma expunerii intensive la substanțe chimice sau la iradiere. Cel mai frecvent, acest tip este întâlnit la persoanele care suferă de cancer și urmează tratamente de radioterapie sau chimioterapie. De obicei, creșterea normală a părului este restabilită după o perioadă de la eliminarea factorului agresiv;
  • alopecia telogenică reprezintă un tip mai periculos de cădere a părului care este cauzată de modificări interioare ale activității organismului. Aceasta se poate manifesta într-o formă acută (care durează aproximativ șase luni) sau poate evolua într-o formă cronică.

De asemenea, alopecia telogenică include mai multe tipuri: alopecia androgenică (cea mai frecventă la bărbații în vârstă), alopecia difuză (căderea părului în mod uniform pe toată suprafața capului), cicatrizantă (cauzată de traume) și etc.

Cauzele căderii părului

Starea de sănătate a părului și a scalpului poate fi afectată atât de factorii externi, cât și de cei interni. Fiecare dintre acești factori, fie separat, fie în combinație, pot provoca probleme serioase:

  • deficiență de zinc, fier și lizină, generată de un regim alimentar dezechilibrat sau de o dietă necorespunzătoare;
  • dezechilibru hormonal (inclusiv alopecia postnatală);
  • boli endocrine și cronice;
  • schimbări bruște a temperaturii – expunerea la curenții fierbinți ale uscătoarelor de păr, aparatelor termice, la acțiunea aerului uscat din camerele încălzite sau la gerul de afară;
  • administrare pe o perioadă îndelungată a antidepresivelor sau a hormonilor;
  • stres și insuficiența somnului;
  • experimente, proceduri frecvente și riscante asupra părului.

Analizați situația personală. Dacă nu vă este clar cum să soluționați problema respectivă, solicitați ajutorul unui specialist în tricologie și efectuați o serie de teste de laborator pentru a stabili un diagnostic exact.

regivero.ro/

Bionetic protejează frumusețea părului

Peste 83% dintre persoane din întreaga lume constată o deteriorare considerabilă a calității și volumului părului după vârsta de 30 de ani. Această problemă se datorează, nu doar proceselor biologice de îmbătrânire și influenței negative a factorilor externi, ci și anumitor cauze de natură interioară. Produsul pentru îngrijirea părului Bionetic vă poate ajuta să restabiliți densitatea și aspectul îngrijit al părului dvs.

Bionetic un preparat natural concentrat, destinat stimulării creșterii și îmbunătățirii structurii părului. Remediul oprește procesul de cădere a părului, tonifică scalpul și stimulează fluxul sangvin către foliculii firelor de păr. Contribuie la metabolismul aminoacizilor, stimulează formarea propriei cheratine, ceea ce face ca părul să devină mai dens, iar firele să fie întărite de la rădăcină până la vârfuri.

Utilizând produsul Bionetic, în condiții confortabile casnice, puteți economisi timp și contribui cu adevărat la îmbunătățirea părului dvs. Înainte de aplicare agitați bine flaconul pentru a activa compoziția ingredientelor. Pulverizați pe părul uscat, în special în zona rădăcinilor, sau utilizați acest produs zilnic pentru o întărire suplimentară. Măriți sau micșorați numărul de pulverizări în funcție de tipul părului, iar rezultatul nu se va lăsa mult timp așteptat.

Produsul Bionetic are o compoziție naturală proactivă pe bază de plante, conceput pentru a vă regenera părul dvs. Proteinele hidrolizate din soia mențin hidratarea părului și contribuie la refacerea eficientă a structurii părului deteriorat. Proteinele hidrolizate de grâu, bogate în aminoacizi, înmoaie pielea, având proprietăți de hidratare și protecție. Acestea formează pe suprafața pielii un strat subțire, care nu doar hrănește epiderma, ci și îmbunătățește microrelieful, prevenind pruritul scalpului și exfolierea. Niacinamida exercită un efect antiinflamator și antistres asupra scalpului, creând un mediu confortabil pentru creșterea părului nou. Extractul de urzică are un rol benefic asupra structurii și creșterii părului, reduce efectul static, în timp ce extractul din scoarță de stejar combate eficient mătreața, favorizează sănătatea generală a scalpului și restabilește strălucirea și luciul părului.

Produsul Bionetic acționează eficient în câteva direcții: normalizează starea scalpului, stimulează creșterea și îmbunătățește structura firelor de păr pe toată lungimea. Astfel, doar cu ajutorul unui singur produs, puteți obține un păr mai gros și mătăsos, maleabil la aranjare și mai strălucitor. Bionetic se comercializează într-un recipient cu pulverizator, comod în utilizare, care trebuie aplicat doar după spălarea părului. Compoziția produsului Bionetic a fost supusă testării și posedă o serie de certificări a calității care atestă eficacitatea și siguranța produsului. Produsul nu îngreunează firele de păr, ci menține un volum natural.

Restabiliți frumusețea și sănătatea părului dvs. cu Bionetic.
regivero.ro/