De ce sa te antrenezi la bicicleta eliptica?

de

Bicicleta eliptica este un aparat cardio complet care inglobeaza o multitudine de miscari si care lucreaza eficient toate grupele musculare. Tocmai de aceea, inainte de un antrenament cu greutati este recomandat sa faci cateva minute de incalzire pe bicicleta eliptica sau pe oricare alt aparat cardio, in afara de exercitiile clasice de stretching.

Insa trebuie sa stii ca bicicleta eliptica nu este buna doar pentru cei care vor sa isi incalzeasca muschii inainte de antrenamentul cu greutati, ci si pentru persoanele care vor doar sa faca miscare pentru a slabi sau mentine.

Iata, deci, care sunt principalele beneficii ale exercitiilor pe bicicleta eliptica:

1. Te ajuta sa slabesti

Atunci cand vrei sa mai scapi de cateva kilograme, aceste biciclete eliptice fac adevarate minuni. Spre deosebire de banda de alergat, acestea sunt mai blande cu incheieturile, fapt pentru care te vei putea antrena mai mult, fara sa te confrunti cu neplacutele dureri de genunchi, de talpi si de spate.

Pentru rezultate cat mai bune, incearca sa te antrenezi la o intensitate cat mai mare.

2. Lucrezi mai multe grupe musculare

Desi poate ai impresia ca exersand pe bicicleta eliptica iti vei antrena doar muschii din partea inferioara a corpului, avand in vedere modul in care este construita, si ca esti nevoit sa te folosesti si de bratele acesteia, in miscare vor fi implicate si grupele musculare din partea superioara a corpului, respectiv muschii bratelor, spatelui si ai abdomenului.

3. Este versatila si usor de folosit

Avantajul de a avea un astfel de echipament la tine acasa este ca il poti folosi oricand, indiferent ca e noapte sau zi si indiferent daca afara ploua, e canicula sau viscol. In plus, nu iti vei mai face griji niciodata ca nu iti poti sincroniza programul cu cel al salii de fitness.

In plus, aceasta poate fi folosita, fara probleme, de toti membrii familiei (mai putin de copiii sub 8 ani care nu o pot folosi din cauza ca nu sunt suficient de inalti). Ba mai mult, poate fi folosita fara probleme si de catre persoanele care se recupereaza in urma unei accidentari.

4. Contribuie la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular

Exercitiile pe bicicleta eliptica sunt recomandate persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare caci sunt blande si nu pun presiune foarte mare asupra organismului. In plus, ca orice forma de miscare, si exercitiile pe eliptica ajuta la imbunatatirea circulatiei, scaderea colesterolului, etc.

5. Te ajuta sa scapi de stres

Exercitiile fizice nu sunt benefice doar pentru corp, ci si pentru psihic. In timp ce faci miscare, dar si dupa aceea, creierul tau elibereaza mai multe endorfine (hormonul fericirii), fapt care te face sa te simti mai fericit, mai liber si mai relaxat.

Iata, asadar, ca bicicleta eliptica nu este doar aparatul banal pe care il ocolesti de fiecare data cand mergi la sala, ci chiar un aliat in lupta cu kilogramele in plus, stresul, depresia si problemele cardiace.