Efectele psihologice ale web design-ului

de

Pentru ca website-ul tău să aibă rezultatele dorite, trebuie să ții cont de efectele psihologice ale web design-ului. Acestea fac ca interacțiunea vizitatorului cu pagina web să fie mai plăcută și influențează decizia de cumpărare a produselor și serviciilor oferite pe site. Infozoom.ro îți prezintă efectele psihologice ale web designului pe care trebuie să le iei în considerare dacă vrei ca website-ul tău să aibă succes.

Efectele psihologice ale web design-ului – Plasarea inteligentă a informațiilor relevante

Este un fapt cunoscut că oamenii nu petrec foarte mult timp pe o pagină web, drept pentru care obișnuiesc să citească textele pagînilor web în „Z”, începând cu colțul din stânga-sus și terminând cu cel din dreapta-jos. Se recomandă plasarea informațiilor relevante în această zonă de citire și o focusare mai intensă a web designer-ului pe această zonă, pentru a obține efectul dorit, și anume creșterea vânzărilor.

Efectele psihologice ale web design-ului – €Captarea atenției vizitatorilor pe fiecare pagină

Un website cu un web design eficient trebuie să acorde importanță fiecărei pagini componente, introducând elemente care captează atenția vizitatorilor, în funcție de specificul paginii (pagină de prezentare a companiei, pagină de prezentare a produselor, pagină de contact, etc).

Fiecare pagină trebuie să dețină un element central, pe care să fie pus accentul. Acest element trebuie să fie ușor de depistat vizual, de la prima privire, astfel încât vizitatorii să asocieze imediat acest element cu scopul pentru care au vizitat website-ul și au accesat pagina respectivă. Captarea atenției se poate realiza prin indicii de navigare sau printr-un header.

Efectele psihologice ale web design-ului – Pagini aerisite

O pagină web îmbâcsită de informații, cu elemente vizuale și text aglomerat, în culori țipătoare va face vizitatorul să se simtă de-a dreptul claustrofob, copleșit de informații, drept pentru care mai mult ca sigur va lua decizia să părăsească site-ul. Un website aglomerat va da impresia de lipsă de profesionalism , fiind foarte probabil că vizitatorul să tragă concluzia despre site că a fost făcut la repezeală, asociind superficialitatea web design-ului cu produsele și serviciile oferite de acesta.

În concluzie, efectele psihologice ale web design-ului pot fi folosite în avantajul sau dezavantajul tău, în funcție de deciziile luate. În primul rând, stabilește-ți publicul țintă și realizează un web design care să se potrivească segmentului de vizitatori ales. Apoi stabilește elementele de identitate vizuală (logo, culori, font) pe care dorești să le folosești și integrează-le inteligent în fiecare pagină.