Utilizarea tablei decapate

de

Pentru a realiza tabla decapata este necesar ca in timpul fabricatiei sa se utilizeze procesul de laminare la rece. Materialul folosit pentru realizarea tablei decapate este otelul. In urma laminarii la rece se vor obtine grosimi stricte, foarte folositoare in anumite proiecte de constructii.

Ce proprietatii se pot intalni la tabla decapata?

Cele mai importante caracteristici care se intalnesc la tabla decapata sunt: electromagnetismul, formabilitatea si sudabilitatea. Aceste proprietatii sunt de mare interes pentru specialisti in domeniu, caci o fac ideala de folosit in proiectele din domeniul constructiilor. Spre exemplu, se pot fabrica cu ajutorul tablei decapate aparate electronice, electrocasnice si asa mai departe.

Tabla decapata este destul de des folosita mai ales datorita rezistentei de care da dovada. Dar are marele avantaj, ca in ciuda faptului ca este un material dur, permite in acelasi tip si modelarea acestuia. Rezista fara probleme la procesul de sudare sau de taiere. Si in acelasi timp isi pastreaza proprietatiile, chiar daca este supusa la procesele respective.

Acest material de constructii este des intalnit in realizarea de: piese pentru automobile, de mobilier, pentru masini agricole. De asemenea, se pot fabrica cu acest tip de tabla si panouri, rafturi pentru depozitare si anumite confectii metalice. Este destul de des intalnita in industria publicitara.

Cum se poate fabrica tabla decapata?

Cea mai importanta etapa in fabricarea tablei decapate este procesul de laminare la rece. Pentru a se obtine acest tip de tabla se foloseste otelul care cu ajutorul unei role speciale va fi rulat si preat de mai multe ori. Procesul de rulare si presare continua pana se ajung la grosimile dorite de producatori ale materialului. In final se va adauga o pelicula uleioasa care joaca un rol foarte important. Aceasta pelicula va proteja tabla de actiunea agentilor corozivi. Daca nu s-ar aplica acest strat protector, in timp materialul ar ajunge sa rugineasca. Dar, daca este nevoie aceea pelicula protectoare se poate indeparta. Pentru a face asta, trebuie folositi anumiti solventi speciali care duc la indepartarea stratului protector.

In cazul in care lucrati la un anumit proiect ce necesita in structura sa tabla decapata puteti apela oricand la distribuitorul de incredere Mesteru Manole.

Pe mesterumanole.ro veti gasi o gama larga de produse din care sa alegi, toate fiind de cea mai buna calitate. Astfel ca reusita proiectului tau de constructii este garantata. In cazul in care intampini anumite probleme lasate ajutat de echipa Mesteru Manole care iti poate veni in ajutor oricand pe linia de consiliere gratuita. Nu mai astepta si du-ti chiar acum proiectul la bun sfarsit.